Serie A: Κρίση του ιταλικού ποδοσφαίρου: Ξοδεύεις περισσότερα από σχεδόν όλους, αλλά εξακολουθεί να αποτυγχάνει στην Ευρώπη

ΕγώΤο ιταλικό ποδόσφαιρο εξακολουθεί να παλεύει να σταθεί ξανά στα πόδια του. Ενώ το ποσό των χρημάτων που δαπανάται για μεταφορές έχει αυξηθεί (ένα πρωτάθλημα ήταν το δεύτερο πρωτάθλημα με τις μεγαλύτερες δαπάνες αυτό το καλοκαίρι πίσω από την Premier League) και τα παιχνίδια είναι ευχάριστα (2,44 γκολ κατά μέσο όρο ανά αγώνα), τα αποτελέσματα στην Ευρώπη απέχουν πολύ από τα επιθυμητά.

Αποτυγχάνοντας να προκριθεί σε άλλο Παγκόσμιο Κύπελλο, η Ιταλία θριαμβεύει στο Euro 2020 και ΡώμηΗ νίκη του Europa Conference League μοιάζει ασήμαντη. Καμία ιταλική ομάδα δεν έχει κατακτήσει το Champions League από τότε μεταξύτο τρεμπλ του 2010.

Γιουβέντους έχουν χάσει δύο τελικούς Champions League από τότε και μεταξύ έχασε έναν τελικό του Europa League.

Οι ιταλικοί σύλλογοι ξεκίνησαν και πάλι άσχημα στην Ευρώπη. Αν και το πρόγραμμα ήταν δύσκολο, κανένα από τα δύο μεταξύ κανενα απο τα δυο Γιουβέντους μπόρεσαν να τα καταφέρουν εναντίον Μπάγιερν Μονάχου και PSG αντίστοιχα. Μόνο δύο ομάδες – Λάτσιο και Νεάπολη – από τις επτά νίκες που σημείωσε η Ιταλία.

Βασικό πρόβλημα

«Αυτό που συνέβη εναντίον της πΓΔΜ (στα πλέι οφ του Παγκοσμίου Κυπέλλου) είναι αυτό που συμβαίνει με τους ιταλικούς συλλόγους εδώ και 12 χρόνια», είπε. Arrigo Sacchi μερικούς μήνες πριν.

“Δεν έχουμε κερδίσει τίποτα στην Ευρώπη από το 2010, το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ήταν μια υπέροχη εξαίρεση. Συνεχίζουμε να αγοράζουμε ξένους για τους συλλόγους και οι τομείς της νεολαίας είναι γεμάτοι με ξένους.”

Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι οι ομάδες νέων της Ιταλίας συμμετέχουν σχεδόν σε όλες τις διεθνείς διοργανώσεις νέων, οι πιο εξαιρετικοί νέοι παίκτες δεν κάνουν ποτέ τη μετάβαση στις επαγγελματικές τάξεις.

Είναι σπάνιο, εκτός από εξαιρετικές περιπτώσεις, να δεις έναν παίκτη να πηγαίνει απευθείας από την Primavera στην πρώτη ομάδα. Οι λίγοι νεαροί παίκτες που ξεχωρίζουν αυτή τη στιγμή σε κορυφαίους συλλόγους περιλαμβάνουν Davide Calabria, Fabio Miretti, Nicola ZalewskiΟπου Caleb Γύρω.

Οι νεαροί παίκτες πρέπει να υπομείνουν αμέτρητους δανεικούς στη Serie B ή τη Serie C.

Ολοι

Όραμα του Σαν Σίρο.Chema Rey

Στάδια του 20ου αιώνα

Η Ιταλία ήθελε να φιλοξενήσει το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2032 έως ότου ο Aleksander Ceferin τη χτύπησε με τη σκληρή πραγματικότητα.

“EURO 2032; Η Ιταλία δεν έχει ένα γήπεδο που να μπορεί να φιλοξενήσει έναν τελικό Champions League. Το Juventus Stadium ή το Udine Stadium είναι αποδεκτά για έναν τελικό Europa League. Για τα υπόλοιπα, είναι αδύνατο”, δήλωσε.

Μόνο Γιουβέντους, Ουντινέζε, Αταλάντακαι Σασουόλο έχουν γήπεδα ιδιοκτησίας συλλόγων στη Serie A, οδηγώντας σε ατελείωτες γραφειοκρατικές διαδικασίες κάθε φορά που επιθυμείται αλλαγή υποδομής.

Το νέο San Siro είναι η πιο ξεκάθαρη απόδειξη αυτού. Χρειάστηκαν αμέτρητες συζητήσεις, πρωτοβουλίες και εκατομμύρια δολάρια και από τις δύο ομάδες πριν καν προγραμματιστεί η κατασκευή. Επιπλέον, δεν φαίνεται ότι πρόκειται να ξεκινήσει σύντομα.

Προσπαθώντας να αντιγράψω το μοντέλο της Premier League…

Ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες για την ανάπτυξη της Πρέμιερ Λιγκ όπως τη γνωρίζουμε σήμερα ήταν η είσοδος ξένου χρήματος στο αγγλικό ποδόσφαιρο.

Οι πιο ισχυροί σύλλογοι της Αγγλίας αποκτήθηκαν από ιδιοκτήτες σε όλο τον κόσμο, κάτι που άνοιξε επίσης νέες προοπτικές για την Πρέμιερ Λιγκ.

Λαουτάρο Μαρτ

Ο Λαουτάρο Μαρτίνεθ, μετά τον αγώνα του Champions League με την Μπάγερν.PA

Το ιταλικό ποδόσφαιρο έκτοτε υιοθέτησε αυτήν την ιδέα. Υπάρχουν επίσης πολλοί ξένοι ιδιοκτήτες στις χαμηλότερες κατηγορίες (Serie B ή Serie C). Η επένδυση στη Serie A ενθαρρύνεται από φθηνούς συλλόγους και δυνατότητες πρωταθλήματος.

Η γραφειοκρατία εμποδίζει την υιοθέτηση οποιασδήποτε ιδέας (όλοι οι ξένοι ιδιοκτήτες θέλουν νέο γήπεδο, αλλά…). Εάν όχι, μια συνάντηση της Lega Serie A οδηγεί μερικές φορές σε καυγάδες μεταξύ ιδιοκτητών συλλόγων.

Επιπλέον, υπάρχει ένα αδιέξοδο σχετικά με τα τηλεοπτικά δικαιώματα της Serie A. Το ιταλικό ποδόσφαιρο σχεδόν μετατρέπεται σε γόνιμο έδαφος για πολύ πιο εύπορους αγγλικούς συλλόγους λόγω της σχεδόν ταπεινωτικής αντίθεσης με την Premier League.

Πώς μπορούμε να περιμένουμε ότι θα αγωνιστούν στην Ευρώπη εάν η τελευταία ομάδα της Premier League βγάζει περισσότερα χρήματα κάθε σεζόν από τους πρωταθλητές της Serie A;

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *