“Incredible” – Ian Evatt για την επιτυχία της Blackpool και γιατί ο Ian Holloway ήταν ο κατάλληλος άνθρωπος για την άνοδο στην Premier League

Ο Ian Evatt πιστεύει ότι ο Ian Holloway ήταν ο κατάλληλος προπονητής την κατάλληλη στιγμή για την Blackpool καθώς εξασφάλισε μια θέση στην Premier League και επαίνεσε την ικανότητα του πρώην αφεντικού του να χτίσει μια επιτυχημένη ομάδα από όλο το ποδοσφαιρικό τοπίο.

Ο Έβατ πέρασε οκτώ χρόνια στη Bloomfield Road, αρχικά φτάνοντας ως δανεικός από την QPR το καλοκαίρι του 2006. Αυτός ο δανεισμός αργότερα μετατράπηκε σε μόνιμη μετακόμιση και έπαιξε πάνω από 250 παιχνίδια για τους Seasiders από τότε έως το 2013.

Περίπου αυτή την περίοδο, ο Έβατ ανέβηκε με τη Μπλάκπουλ από τη League One στην Πρέμιερ Λιγκ, μετά τη νίκη του 2010 στον τελικό των πλέι οφ επί της Κάρντιφ Σίτι. Ο σύλλογος Bloomfield Road πέρασε την ακόλουθη καμπάνια στην κορυφαία κατηγορία, χάνοντας ελάχιστα την επιβίωση μόνο με έναν βαθμό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ:Το πρώην αφεντικό της Μπλάκπουλ ετοιμάζεται για δουλειά στην QPR μετά την αποχώρηση από την Άστον Βίλα

Ο Evatt πέρασε από τις τάξεις της ομάδας νέων της Derby County και έπαιξε επίσης για Northampton Town, Chesterfield και QPR κατά τη διάρκεια της καριέρας του. Αλλά είναι οι Seasiders που έχουν τη μεγαλύτερη θέση στην καρδιά του από τις μέρες που έπαιζε ως το σημερινό αφεντικό της Bolton Wanderers, που αντανακλούσε τη μετακίνησή του στην Bloomfield Road.

Αυτός είπε LancsLive«Πέρασα οκτώ φανταστικά χρόνια εκεί, ήταν πολύ επιτυχημένα χρόνια. Είδα μια τεράστια πρόοδο από τη Ligue 1 στην Premier League.

«Είχα μερικές υπέροχες μέρες που άλλαξαν την πόλη και την κοινότητα. Κανείς δεν περίμενε να το κάνουμε αυτό και αυτό λέει πολλά. Μιλάμε για κουλτούρα και περιβάλλον, αλλά λέει πολλά ότι η ομάδα των παικτών και ο μάνατζερ είναι πάντα μαζί στην ομάδα WhatsApp και μιλάνε καθημερινά. Θα μοιραζόμαστε αυτές τις στιγμές για πάντα και αυτό λέω συνέχεια στους παίκτες είναι ότι όταν παίρνετε προαγωγές και τελικούς κυπέλλου και τελικούς πλέι οφ, μένει μαζί σας για πάντα και κανείς δεν μπορεί ποτέ να σας το πάρει αυτό.

«Είναι ένας δεσμός που δεν θα χάσεις ποτέ, οπότε ελπίζουμε ότι μπορούμε να δημιουργήσουμε μερικές από αυτές τις αναμνήσεις που έχω δημιουργήσει εδώ και ότι οι παίκτες μπορούν να μείνουν μαζί για το μέλλον και να κάνουν τις ίδιες συζητήσεις που καταφέρνουμε να κάνουμε τώρα.

«Ήμουν εκεί αρχικά ως δανεικός για μία σεζόν, αλλά υπέγραψα οριστικά μετά από έξι μήνες. Προβιβαστήκαμε από τη Ligue 1 εκείνη την πρώτη σεζόν, περάσαμε ένα χρόνο σταθεροποιώντας το πρωτάθλημα και μετά ανεβήκαμε στην Premier League. Ήταν απίστευτες στιγμές και δεν θα ξεχαστούν ποτέ.

Ο Holloway έφτασε στο Blackpool το καλοκαίρι του 2009 και ο Evatt είχε παίξει στο παρελθόν υπό τον ίδιο στην πρώην ομάδα QPR. Το δίδυμο επανενώθηκε στο Bloomfield Road.

Ο Evatt πιστεύει ότι παρόλο που ο Holloway κληρονόμησε και δημιούργησε μια ομάδα ταλαντούχων παικτών, ήταν επίσης μια συλλογή από «απροσάρμοστα» από όλο το παιχνίδι.Το αφεντικό της Bolton έδειξε το δικό του ταξίδι πριν φτάσει στο Blackpool ως τέλειο παράδειγμα.

Αυτό που δημιούργησε ο Holloway στο Blackpool όσον αφορά την κουλτούρα, το περιβάλλον και τη φιλικότητα είναι κάτι που έχει κολλήσει στον Evatt και οδήγησε στην επιτυχία. Παραδέχεται ότι έχει μάθει πολλά από τον πρώην μάνατζέρ του, τα οποία πήρε μαζί του στη δική του προπονητική καριέρα.

Είπε: “Νομίζω ότι ο Ollie ήταν ο σωστός προπονητής την κατάλληλη στιγμή. Είχαμε μια πραγματικά ταλαντούχα ομάδα, αλλά μια ομάδα που ήταν μάλλον ακατάλληλη. Είχαμε έρθει από εδώ και από εκεί και παντού. Ξεκίνησα στο Derby της Premier League. μετά πήγα στο Chesterfield και μετά στην QPR, και ο Ollie ήταν ο μάνατζερ εκεί και μισούσαμε ο ένας τον άλλον!

“Ο Ollie έφυγε, εγώ έφυγα και μετά καταλήξαμε εκεί και από εκείνη τη στιγμή τα πράγματα κύλησαν μαζί και ήταν υπέροχο. Αλλά αυτό που είχε ήταν μια ομάδα γεμάτη παιδιά που πραγματικά δοκίμασαν την καρδιά τους εκεί έξω ήταν ένα υπέροχο ομαδικό πνεύμα , εξαιρετική κουλτούρα, υπέροχο περιβάλλον και πραγματικά το συνέλαβε και τα έπλεξε όλα μαζί και αγόρασε στην πόλη και την κοινότητα και μας έκανε να κάνουμε το ίδιο.

“Είπα πριν από αυτή τη σεζόν ότι όταν έχεις αυτό το είδος ενότητας δημιουργείς μαγικά πράγματα και μια τέλεια καταιγίδα και αυτό ακριβώς συνέβη στην ομάδα του Μπλάκπουλ. Έχουμε πετύχει καταπληκτικά πράγματα .

“Παίρνεις κομμάτια από όλους, αυτό είναι το ποδόσφαιρο και η διαχείριση του ποδοσφαίρου, παίρνεις μικρά κομμάτια από όλους. Αυτά που σου αρέσουν, αυτά που δεν σου αρέσουν πάρα πολύ και προσπαθείς να τα εφαρμόσεις στις δικές σου ιδέες και ο Όλι ήταν μεγάλος μέρος του πολιτισμού και του περιβάλλοντος και πώς να δημιουργηθεί αυτή η κουλτούρα και η ενότητα, όχι μόνο με την ίδια την ομάδα, αλλά και με την πόλη και την κοινότητα.

«Έμαθα πολλά από αυτόν, είναι καλό παιδί.

Κατεβάστε την εφαρμογή LancsLive δωρεάν στο iPhone εδώ και Android εδώ.

Ακολουθήστε μας Blackpool F.C. Twitter για τακτικές ενημερώσεις ή εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο για όλα τα τελευταία νέα απευθείας στα εισερχόμενά σας κάθε πρωί.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *