Το Spark Sport καταργήθηκε, τα δικαιώματα κρίκετ επιστρέφουν στο TVNZ

Bowled out: Οι συμμετοχές του Spark ως παρόχου αθλημάτων πλησιάζουν στο τέλος τους.

Ramon Espinosa/AP

Bowled out: Οι συμμετοχές του Spark ως παρόχου αθλημάτων πλησιάζουν στο τέλος τους.

Η Spark θα κλείσει την υπηρεσία ροής Spark Sport και αναμένει ότι το TVNZ θα πάρει πίσω τα περισσότερα από τα δικαιώματα μετάδοσης από τον Ιούλιο.

Το TVNZ είπε ότι μέχρι στιγμής έχει συμφωνήσει να προβάλλει αγώνες Black Cap, White Fern και Super Smash για τρία χρόνια, από την έναρξη της σεζόν 2023 έως το τέλος της σεζόν 2025-26, στα κανάλια του TV One δωρεάν. και ο Δούκας.

Θα μεταδώσει επίσης ζωντανά τους περισσότερους από 300 αγώνες κρίκετ για τους οποίους έχει πλέον τα δικαιώματα στο TVNZ+, είπε.

Η αθλητική διευθύντρια του TVNZ, Melodie Robinson, είπε ότι η παρουσία ενός σημαντικού αθλήματος όπως το κρίκετ στον αέρα ήταν «μια τεράστια νίκη για όλους τους Νεοζηλανδούς».

«Η ιστορία μας δείχνει ότι όσο περισσότερο οι κοινότητές μας μπορούν να έχουν πρόσβαση στον αθλητισμό ως θεατές, τόσο πιο πιθανό είναι να βγουν και να συμμετάσχουν οι ίδιοι σε αθλήματα», είπε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ:
* Περισσότερο κρίκετ στην οθόνη στο lockdown Covid-19 καθώς το New Zealand Cricket και το Spark Sport εγκαινιάζουν νέα συνεργασία
* Το Speculation Spark και ο Sky έχουν συζητήσει για το Lightbox
* Μπορεί ο Sky TV να συνέλθει από το πλήγμα της απώλειας δύο μεγάλων αθλητικών συναυλιών;

Το TVNZ δεν αποκάλυψε πόσο θα πλήρωνε για τα δικαιώματα κρίκετ χωρίς φορτίο, αλλά επιβεβαίωσε το ενδιαφέρον του για άλλα δικαιώματα που κατέχει η Spark και δήλωσε ότι δεσμεύτηκε να μεταδίδει ό,τι παίρνει δωρεάν από το Spark.

Το κυριότερο μεταξύ των άλλων δικαιωμάτων που θα μπορούσε να αποκτήσει το TVNZ είναι το δικαίωμα προβολής ποδοσφαίρου UEFA Champions League κατά τη διάρκεια της σεζόν που ξεκινά τον Αύγουστο, πριν λήξουν τα δικαιώματα του Spark τον επόμενο χρόνο.

Το Sky TV ανακοίνωσε ότι έχει ανακτήσει τα δικαιώματα μετάδοσης αγώνων Formula 1, αφού τα δικαιώματα του Spark έληξαν στο τέλος αυτού του μήνα.

Η διευθύνουσα σύμβουλος της Spark, Jolie Hodson, δήλωσε ότι η εταιρεία θα δεχτεί 52 εκατομμύρια δολάρια από το κλείσιμο του Spark Sport.

ΥΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ

Η διευθύνουσα σύμβουλος της Spark, Jolie Hodson, δήλωσε ότι η εταιρεία θα δεχτεί 52 εκατομμύρια δολάρια από το κλείσιμο του Spark Sport.

Το κλείσιμο της Spark Sport θα διαγράψει 52 εκατομμύρια δολάρια σε λειτουργικά κέρδη φέτος, αν και θα εξακολουθεί να παρουσιάζει απροσδόκητα κέρδη χάρη στη συμφωνία για την πώληση του πλειοψηφικού πακέτου των πύργων κινητής τηλεφωνίας της στο πλαίσιο συμφωνίας πώλησης-εκμίσθωσης.

Ο Spark είπε ότι η απόφαση να εγκαταλείψει το άθλημα προκλήθηκε από την κλιμάκωση του κόστους δικαιωμάτων περιεχομένου και από ένα “ευρύτερο φάσμα επενδυτικών ευκαιριών στην επιχείρησή του”.

Είχε επίσης αντιμετωπίσει το κόστος της εξασφάλισης μιας νέας πλατφόρμας ροής, καθώς το τρέχον σύστημα που αδειοδοτεί στην αμερικανική εταιρεία Istreamplanet δεν θα είναι πλέον διαθέσιμο σε τρίτους όπως το Spark από το δεύτερο εξάμηνο του χρόνου, είπε.

Ο διευθύνων σύμβουλος του NZ Cricket, Ντέιβιντ Γουάιτ, δήλωσε ότι η εκχώρηση των δικαιωμάτων του “έγινε πολύ γρήγορα για να είμαι αρκετά ειλικρινής”.

Η επικεφαλής περιεχομένου του TVNZ, Kate Slater, δήλωσε ότι ήταν μια «μεγάλη ευκαιρία» για τον δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα.

«Έχουμε ξαναρχίσει το άθλημα τα τελευταία χρόνια. Αποτελεί μεγάλο μέρος της στρατηγικής περιεχομένου μας, επειδή γνωρίζουμε ότι προσελκύει μεγάλο ζωντανό κοινό.

Αλλά ο Slater είπε ότι είχε περάσει πολύς καιρός από τότε που τα εγχώρια δικαιώματα για έναν εθνικό αθλητικό κώδικα ήταν αποκλειστικά διαθέσιμα, σημειώνοντας ότι το TVNZ είχε τα δικαιώματα κρίκετ για τελευταία φορά τη σεζόν 1998-99.

Το Sky TV έχει πάρει τα δικαιώματα για τους αγώνες Formula 1.

Χασάν Αμμάρ/ΑΠ

Το Sky TV έχει πάρει τα δικαιώματα για τους αγώνες Formula 1.

Η διευθύνουσα σύμβουλος της Spark, Jolie Hodson, δήλωσε ότι η Spark θα προσπαθήσει να αναδιατάξει το προσωπικό που ασχολείται επί του παρόντος με το Spark Sport σε άλλα τμήματα της επιχείρησης.

«Ήταν δύσκολο να επιτύχουμε την κλίμακα που φιλοδοξούσαμε στην πλατφόρμα Spark Sport, με τον Covid να προκαλεί μεγάλες διαταραχές στους αθλητικούς κώδικες σε όλο τον κόσμο μόλις ένα χρόνο μετά την κυκλοφορία», είπε ο Hodson.

«Αυτό το πιο αργό από το αναμενόμενο ξεκίνημα, σε συνδυασμό με την κλιμάκωση του κόστους δικαιωμάτων περιεχομένου σε όλο τον κόσμο, καθιστά δύσκολη την αιτιολόγηση του είδους της επένδυσης που απαιτεί η Spark Sport», είπε.

Η απόσυρση του Spark από την αγορά ροής αφαιρεί τον μοναδικό σημαντικό ανταγωνιστή του Sky TV στην αγορά των αθλητικών συνδρομητικής τηλεόρασης.

Το Spark Sport ξεκίνησε από τον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο της Spark Simon Moutter το 2019.

Πίστευε ότι η υπηρεσία θα μπορούσε να προσελκύσει ένα εκατομμύριο συνδρομητές που πληρώνουν και να γίνει σημαντικός ανταγωνιστής του Sky TV.

Ωστόσο, υπάρχει εδώ και καιρό εικασίες ότι αυτό μπορεί να αποδειχθεί μόνο μια προσωρινή προσπάθεια για τον Spark.

Οι εικασίες ότι θα μπορούσε μια μέρα να αποσυρθεί από την αγορά επιταχύνθηκαν όταν ο Hodson αντικατέστησε τον Moutter αργότερα το 2019 και μετά την απώλεια ορισμένων από τα πρώιμα αθλητικά του δικαιώματα.

Τον Φεβρουάριο, η Sky ανακοίνωσε ότι είχε ανακτήσει τα τοπικά δικαιώματα για τη μετάδοση αγώνων ποδοσφαίρου της αγγλικής Premier League, που ήταν σημαντικός πόλος έλξης για το Spark Sports, και η Sky κατάφερε επίσης να εδραιώσει τα περισσότερα από τα δικαιώματα του ράγκμπι.

Οι μετοχές του Sky TV άνοιξαν ένα σεντ στα 2,25 δολάρια όταν ξεκίνησαν οι διαπραγματεύσεις στο NZX την Παρασκευή, ενώ οι μετοχές του Spark άνοιξαν 2 σεντ στα 5,52 δολάρια.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *