Τι μάθαμε αυτή την εβδομάδα;

Από τότε που κυκλοφόρησε η είδηση ​​για την παραίτηση ολόκληρου του διοικητικού συμβουλίου της Γιουβέντους νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, όλο και περισσότερες λεπτομέρειες προέκυψαν ως προς το τι οδήγησε σε αυτή την απόφαση και τι μπορεί να επιφυλάσσει το μέλλον. βιβλίο στη μεγαλύτερη ιταλική ομάδα.

Όπως εξηγήθηκε σε αυτήν την προηγούμενη στήλη, η ιταλική κυβερνητική αρχή που είναι υπεύθυνη για τη ρύθμιση του ιταλικού χρηματιστηρίου – γνωστή ως CONSOB – ερευνά τους ισχυρισμούς ότι τα μέλη της πρώτης ομάδας της Γιουβέντους πληρώθηκαν κατά τη διάρκεια της κορύφωσης της πανδημίας Covid-19.

Πράγματι, σύμφωνα με Η Αθλητική Εφημερίδα23 παίκτες που είχαν υπογράψει συμφωνίες για να μειώσουν τους μισθούς τους για να βοηθήσουν τον σύλλογο σε μια εξαιρετικά δύσκολη περίοδο λέγεται ότι έλαβαν πραγματικά τα χρήματα «στο σκοτάδι».

Αυτό θα σήμαινε ότι οι παίκτες και η Γιουβέντους θα απέφευγαν να πληρώσουν φόρο για αυτά τα ποσά, ενώ ο σύλλογος θα είχε πλαστογραφήσει τα βιβλία τους για να φανεί ότι είχαν ισορροπήσει μεταξύ τους. Η Juve είναι μια εταιρεία εισηγμένη στο χρηματιστήριο με νομικές υποχρεώσεις έναντι του χρηματιστηρίου, οποιαδήποτε απόδειξη αυτού θα χαρακτηριζόταν ως χρηματοοικονομική απάτη.

Από τότε που ανακοινώθηκαν οι παραιτήσεις του προέδρου του συλλόγου Andrea Agnelli, του αντιπροέδρου Pavel Nedved, του CEO Maurizio Arrivabene και άλλων βασικών στελεχών, έχουν προκύψει περαιτέρω πληροφορίες.

ιταλική εφημερίδα καθημερινό γεγονός ισχυρίστηκε ότι 17 παίκτες συμμετείχαν στις «μυστικές» πληρωμές μισθών, με την έκθεσή τους να επιμένει ότι τα ποσά ανέρχονται συνολικά σε σχεδόν 60 εκατομμύρια ευρώ (63,22 εκατομμύρια δολάρια).

Το πρόβλημα φέρεται να ξεκίνησε τον Οκτώβριο όταν η Guardia Di Finanza – η οικονομική αστυνομία της Ιταλίας – φέρεται να βρήκε ένα έγγραφο υπογεγραμμένο από τον Κριστιάνο Ρονάλντο και τη Γιουβέντους που υπόσχονταν να πληρώσουν στον Πορτογάλο διεθνή 19,9 εκατομμύρια ευρώ (20,97 εκατομμύρια δολάρια) ακόμα κι αν έφευγε. η λέσχη.

Το ποσό αυτό δεν καταγράφηκε στις οικονομικές καταστάσεις της Γιούβε και ο εισαγγελέας του Τορίνο ζήτησε από τον Ρονάλντο να διευκρινίσει την κατάσταση, αλλά, σύμφωνα με Το αποτύπωμααρνήθηκε να το κάνει.

Ιδιαίτερα σοκαριστικό είναι το συνεχές ρεύμα απομαγνητοφώνησης που διέρρευσαν στα ΜΜΕ, ένα σύνηθες φαινόμενο στην Ιταλία. Αυτό συμβαίνει επειδή η Ιταλία – σε αντίθεση με το Ηνωμένο Βασίλειο ή τις ΗΠΑ – δεν διαθέτει σύστημα ενόρκων, πράγμα που σημαίνει ότι η δημόσια δημοσίευση τέτοιων αποδεικτικών στοιχείων δεν μπορεί να ασκήσει αδικαιολόγητη επιρροή σε μια υπόθεση.

Αυτό περιελάμβανε ένα μήνυμα WhatsApp που φέρεται να εστάλη από τον πρώην καπετάνιο Giorgio Chiellini στις 27 Μαρτίου 2020. Σύμφωνα με Η Αθλητική ΕφημερίδαΟ Mattia De Sciglio και ο Matthijs de Ligt μοιράστηκαν τη δημοσίευση με τους εισαγγελείς που διάβασαν·

«Γεια σε όλους, όπως γνωρίζετε, μιλάμε με τον Φάμπιο [Paratici] και ο πρόεδρος να προσπαθήσει να βοηθήσει τον σύλλογο και όλους τους εργαζόμενους σε αυτή τη δύσκολη στιγμή. Η τελική πρόταση είναι η εξής: χάνουμε τέσσερις μήνες μισθό, τρεις μήνες πληρωμένους σε περίπτωση που καταφέρουμε να τελειώσουμε τη σεζόν, δυόμισι μήνες σε περίπτωση που σταματήσουμε.

«Ο πρόεδρος έχει εγγυηθεί την καταβολή του μισθού ενός μήνα την 1η Ιουλίου και τον υπόλοιπο στη σεζόν 20/21. Ευχαριστούν πραγματικά όλη την ομάδα για την ευαισθησία τους. Σε περίπτωση συμφωνίας αύριο θα έχω χαρτί υπογεγραμμένο από τον πρόεδρο όπου εγγυάται τα παραπάνω.

«Λόγω της χρηματιστηριακής νομοθεσίας, η ανακοίνωση που θα έβγαινε είναι μόνο αυτή της παραίτησης του τετραμήνου. Σας ζητείται ΝΑ ΜΗ ΜΙΛΑΣ ΣΤΙΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΧΥΜΟΣ ΔΕΝΤΡΟΥ
σχετικά με τις λεπτομέρειες αυτής της συμφωνίας.

Η ίδια η Γιουβέντους εξέδωσε άλλη μια δήλωση στις 30 Νοεμβρίου, η οποία επέμενε ότι αυτό που είχε κάνει ήταν «μέσα στα όρια που επιτρέπονται από τις ισχύουσες λογιστικές αρχές» και ότι «οι ισχυρισμοί του εισαγγελέα φαίνεται να είναι αβάσιμοι».

«Οποιαδήποτε αθλητική κύρωση θα ήταν εντελώς αβάσιμη», συνέχισε προτού καταλήξει, επιμένοντας στο γεγονός ότι «η Juventus FC παραμένει πεπεισμένη ότι πάντα ενεργούσε σωστά και σκοπεύει να διεκδικήσει τους λόγους της και να υπερασπιστεί τα κοινωνικά, οικονομικά της συμφέροντα και τους αθλητές σε όλες τις περιπτώσεις. “.

Αναμφίβολα θα υπάρξουν περισσότερα σε αυτήν την ιστορία και το Forbes θα σας φέρει περισσότερες λεπτομέρειες καθώς προκύπτουν.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *