Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα μποϊκοτάρουν τη σύνοδο κορυφής της La Liga στο Ντουμπάι

Τόσο η Ρεάλ Μαδρίτης όσο και η Μπαρτσελόνα ανακοίνωσαν ότι θα μποϊκοτάρουν μια «επείγουσα» συνάντηση που συγκαλείται από τη LaLiga στο Ντουμπάι την επόμενη εβδομάδα.

Το ισπανικό πρωτάθλημα κάλεσε τους συλλόγους-μέλη του στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα στις 7 Δεκεμβρίου σε μια προσπάθεια να κάνει «αρκετές σημαντικές αλλαγές στο καταστατικό και τους εσωτερικούς κανονισμούς της LaLiga».

– Ροή στο ESPN+: LaLiga, Bundesliga, περισσότερα (ΗΠΑ)

Ωστόσο, τόσο η Μαδρίτη όσο και η Μπάρτσα απάντησαν την Τετάρτη λέγοντας ότι δεν θα παρευρεθούν στη συνάντηση καθώς συνεχίζουν τις συνεχιζόμενες μάχες τους με τον πρόεδρο της La Liga, Χαβιέρ Τέμπας.

Η Μαδρίτη είπε ότι πίστευε ότι το φόρουμ ήταν «παράνομο δεδομένου ότι οι σύλλογοι καλούνται σε μια τοποθεσία που απέχει περισσότερο από 5.000 χιλιόμετρα από την έδρα της LaLiga».

Σε δήλωση από τη Μαδρίτη προστίθεται: «Είναι εντελώς αδικαιολόγητο να αντιμετωπίζουμε με τέτοιο ad hoc και επείγοντα τρόπο, ελλείψει κατάλληλης συζήτησης και εις βάθος ανάλυσης, σχετικές αλλαγές στους εσωτερικούς κανονισμούς της LaLiga».

Η LaLiga είχε υποσχεθεί να παράσχει στους συλλόγους μεταφορά και διαμονή για τη συνάντηση, κάτι που προκάλεσε επίσης κριτική από τη Μαδρίτη.

«Είναι εντελώς ακατάλληλο και βαθιά ασυνεπές για τη LaLiga να αναλαμβάνει το οικονομικό κόστος της μεταφοράς περισσότερων από 100 ατόμων για να διοργανώσει μια εκδήλωση αυτού του είδους, αυτή την εποχή, στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, όταν θα μπορούσε να συμβεί. κρατήστε στα κεντρικά της LaLiga χωρίς να συνεπάγεται υπερβολικό κόστος», προστίθεται στην ανακοίνωσή τους.

«Οι σύλλογοι διανύουν πολύ δύσκολες στιγμές οικονομικά, επιβαρυμένες από τη μείωση των εσόδων που έχουν υποστεί τα τελευταία χρόνια, καθιστώντας ακατανόητο ότι γίνονται υπερβολικές και περιττές δαπάνες, ειδικά στο τρέχον οικονομικό κλίμα.

Σε δήλωση της Μπάρτσα, που κυκλοφόρησε την ίδια ώρα, ανέφερε: «Εξαιρετικά σχετικά θέματα βρίσκονται στην ημερήσια διάταξη σχετικά με την τροποποίηση των κανονισμών της LaLiga, η οποία απαιτεί προηγούμενη συζήτηση και μια πιο εις βάθος και συμμετοχική ανάλυση για να επιτευχθεί η καλύτερη συναίνεση που αξίζει μια τέτοια μεταρρύθμιση.

«Η θέση της Μπαρτσελόνα ήταν πάντα η επίτευξη συναινετικών συμφωνιών αφού εξέταζε το θέμα με συνέπεια και σεβόταν όλες τις θέσεις.

«Για αυτόν τον λόγο, δεν πιστεύουμε ότι αυτή είναι η κατάλληλη στιγμή να ταξιδέψουμε στο Ντουμπάι για μια εκδήλωση που μπορεί να πραγματοποιηθεί στα κεντρικά γραφεία της LaLiga και για άλλη μια φορά δείχνουμε την αντίθεσή μας σε οποιαδήποτε μορφή δράσης που θεωρούμε ότι είναι επιζήμια για τα δικαιώματα και τα δικαιώματα και τα δικαιώματα. συμφέροντα του συλλόγου».

Η LaLiga απάντησε αργότερα την Τετάρτη, αρνούμενος τις «αβάσιμες κατηγορίες» από τη Μαδρίτη και τη Μπάρτσα και κατηγόρησε το ζευγάρι ότι προσπαθεί να εμποδίσει την ανάπτυξη και την ανάπτυξη άλλων συλλόγων στην Ισπανία.

Μια δήλωση ανέφερε ότι το ταξίδι «δεν θα μπορούσε να χαρακτηριστεί παράνομο με κανέναν τρόπο», ήταν εθελοντικό για τους συλλόγους και μέρος μιας ευρύτερης εκδρομής στη Μέση Ανατολή, παρόμοια με αυτή που έχουν ήδη κάνει στην Ινδία, για να βοηθήσουν τους συλλόγους να αναπτυχθούν διεθνώς.

«Με στάσεις στο Ντουμπάι και τη Ντόχα, είναι μια ευκαιρία να μάθετε περισσότερα για την περιοχή, καθώς και να παρακολουθήσετε έναν αγώνα και μια εκδήλωση Παγκοσμίου Κυπέλλου που θα λάβει χώρα στο Ντουμπάι την επόμενη εβδομάδα, όπου θα είναι παρόντα διάφοροι άνθρωποι από τον κόσμο του ποδοσφαίρου», ανέφερε η δήλωση.

«Κανένας σύλλογος δεν είναι υποχρεωμένος να ταξιδέψει στο Ντουμπάι για να συμμετάσχει στη συνάντηση, καθώς υπάρχουν συστήματα για εξ αποστάσεως συμμετοχή και έχουν ενημερωθεί για αυτό από την αρχή».

Εκτός από την ώρα και τον τόπο της συνάντησης, ορισμένοι άλλοι παράγοντες οδήγησαν την Μπάρτσα και τη Μαδρίτη να μποϊκοτάρουν τη σύνοδο κορυφής.

Πηγή κοντά στη Μπάρτσα είπε στο ESPN ότι ο σύλλογος πιστεύει ότι οι ενέργειες του αρχηγού της La Liga, Τέμπας, συχνά αποβαίνουν σε βάρος του καταλανικού συλλόγου, ειδικά όταν πρόκειται για τους κανόνες του οικονομικού Fair Play που διέπουν την κορυφαία κατηγορία. Ισπανική και Ευρωπαϊκή Σούπερ Λιγκ .

Η Μαδρίτη και ο Tebas έχουν επίσης διαφωνήσει για πολλά θέματα τα τελευταία χρόνια, συμπεριλαμβανομένης της προσπάθειάς τους να δημιουργήσουν μια Super League με τη Barca, τη διαχείριση των τηλεοπτικών τους δικαιωμάτων και τη συμφωνία CVC που έκλεισε η LaLiga πέρυσι, συμπεριλαμβανομένης της Μαδρίτης και της Barca επίσης.

Την περίοδο 2015-2021 – όταν η LaLiga ξεκίνησε τη συλλογική πώληση τηλεοπτικών δικαιωμάτων – άσκησαν 51 νομικές αγωγές κατά της LaLiga από τη Μαδρίτη.

Στην αρχή του τρέχοντος έτους, 21 ήταν σε εξέλιξη, 23 είχαν κριθεί υπέρ της La Liga, πέντε υπέρ της Μαδρίτης και δύο είχαν απορριφθεί από τη Μαδρίτη.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *