Ρατσισμός, μπερδεμένες αποφάσεις, κακή διαιτησία – Η La Liga είναι πάντα γεμάτη προβλήματα

Η La Liga επιστρέφει! Και τα προβλήματα επίσης. Δεν έχουν όλα τα προβλήματα το ίδιο βάρος, αλλά όλα συμβάλλουν στο να δώσει στο ισπανικό πρωτάθλημα μια κακή εικόνα.

Ας ξεκινήσουμε με το πιο σοβαρό – τον ρατσισμό. Ο Βινίσιους Τζούνιορ της Ρεάλ Μαδρίτης δέχθηκε ρατσιστικές επιθέσεις κατά τη διάρκεια του αγώνα του εναντίον της Ρεάλ Βαγιαδολίδ, κάτι που ώθησε τον παίκτη να διαμαρτυρηθεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Οι ρατσιστές συνεχίζουν να πηγαίνουν στα γήπεδα και να βλέπουν τον μεγαλύτερο σύλλογο στον κόσμο από κοντά και η La Liga συνεχίζει να μην κάνει τίποτα», είπε.

Ο πρόεδρος της La Liga ακολούθησε μια κωφή απάντηση.

«Στη La Liga παλεύουμε ενάντια στον ρατσισμό εδώ και χρόνια», έγραψε ο Tebas στο Twitter.

«@Vinicius Junior, είναι ατυχές, άδικο και λάθος να δημοσιεύουμε ότι η LaLiga δεν κάνει τίποτα κατά του ρατσισμού. Ενημερωθείτε καλύτερα. Είμαστε στη διάθεσή σας ώστε όλοι μαζί να κινηθούμε προς την ίδια κατεύθυνση.

Μια τέτοια δήλωση είναι σιωπηλή, καθώς ο ρατσισμός εξακολουθεί να είναι ένα πρόβλημα αυτού του μεγέθους και δεν φαίνεται ότι έχει σημειωθεί μεγάλη πρόοδος εδώ και πολύ καιρό.

Δυστυχώς, τα ρατσιστικά περιστατικά δεν είναι κάτι καινούργιο και έχουν επηρεάσει παίκτες σχεδόν από κάθε ομάδα. Ο Dani Alves έφαγε μια μπανάνα που του πέταξαν κατά τη διάρκεια ενός ρατσιστικού χλευασμού ενώ έπαιζε για την FC Barcelona εναντίον της Villarreal, και αυτό ήταν σχεδόν πριν από 9 χρόνια τώρα. Δεν ήταν ούτε η πρώτη φορά, καθώς ήταν ένα επίμονο πρόβλημα από όσο θυμάται κανείς. Δεν φαίνεται ότι το πρόβλημα έχει βελτιωθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια.

Σε άλλο μέτωπο, υπάρχει η κατάσταση του Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι. Ο Πολωνός επιθετικός τιμωρήθηκε με τιμωρία τριών αγώνων αφού άγγιξε τη μύτη του και έδειξε προς τον διαιτητή, κάτι που είπε ότι ήταν σήμα για τον μάνατζέρ του, αλλά ο διαιτητής έκανε μια επιθετική χειρονομία.

Πολλοί ειδικοί θεώρησαν την τιμωρία υπερβολική, οπότε η Μπαρτσελόνα άσκησε έφεση. Η έφεση δεν πήγε πουθενά εντός της ισπανικής FA, αλλά ένα τακτικό δικαστήριο, που δεν συνδέεται με την FA, το βρήκε αρκετά πειστικό ώστε να διατάξει την πάγωσή του εν αναμονή της τελικής απόφασης. Αν και ήταν πέρα ​​από τον έλεγχο της ομοσπονδίας, δημιούργησε μια περίεργη κατάσταση στην οποία ο Λεβαντόφσκι δεν έλαβε καν τον αυτόματο αποκλεισμό ενός αγώνα για κόκκινη κάρτα. Η διακοπή, μεταξύ ενός και τριών αγώνων, θα μπορούσε να επιβληθεί από το δικαστήριο, αλλά προς το παρόν ο Λεβαντόφσκι θα μπορούσε να παίξει.

Το δικαστήριο θα μπορούσε να έχει λάβει απόφαση ανά πάσα στιγμή τον περασμένο μήνα, καθώς οι εγχώριοι αγώνες έχουν διακοπεί λόγω του Παγκοσμίου Κυπέλλου FIFA. Τουλάχιστον, θα μπορούσαν να είχαν διατάξει τον Λεβαντόφσκι να εκτίσει ένα παιχνίδι τιμωρίας, εν αναμονή της απόφασης για τα επόμενα δύο. Ο τρόπος που το χειρίστηκαν ήταν πολύ περίεργος.

Η Εσπανιόλ διαμαρτυρήθηκε στην ισπανική FA, ελπίζοντας να ανατρέψει το αποτέλεσμα του αγώνα που έληξε ισόπαλο. Αλλά θα ήταν παράλογο να προσπαθήσουν να ακυρώσουν έναν αγώνα που ήδη παίχτηκε, τον οποίο ενέκριναν οι ίδιοι λόγω δικαστικής απόφασης. Ποιος ξέρει τι ακολουθεί.

Το ίδιο το ματς έδειξε περισσότερη ανικανότητα. Ο επικεφαλής διαιτητής, Ματέου Λαχόζ, έδωσε παντού κίτρινες κάρτες και μάλιστα μερικές κόκκινες. Έχασε τον πλήρη έλεγχο του παιχνιδιού με περιττό τρόπο. Έρχεται μετά από μια παρόμοια κακή απόδοση στο Παγκόσμιο Κύπελλο της FIFA, όταν επικρίθηκε ξανά για τις αποφάσεις του κατά την επίβλεψη της Αργεντινής εναντίον της Ολλανδίας. Το γεγονός ότι ο Λαχόζ συνεχίζει να έχει τέτοιες εμφανίσεις και εξακολουθεί να θεωρείται από την ισπανική ομοσπονδία και πρωτάθλημα ως ο καλύτερος διαιτητής της χώρας, είναι περίεργο.

Συνολικά, η La Liga, η ισπανική ομοσπονδία και το δικαστικό σώμα απέτυχαν να αντιμετωπίσουν τα διάφορα ζητήματα που αντιμετωπίζει το ποδόσφαιρο στην Ισπανία. Αυτό αμαύρωσε τη φήμη του πρωταθλήματος. κάτι που είναι πολύ λυπηρό όταν το ίδιο το ποδόσφαιρο ήταν εξαιρετικό. Φαίνεται ότι η La Liga συνεχίζει να είναι ένα από τα καλύτερα πρωταθλήματα στον κόσμο, αν όχι το καλύτερο, παρά το γεγονός αυτό.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *