Ο Τζεφ Μπέζος έριξε 300 εκατομμύρια δολάρια στη Λιγκ 1 μήνες πριν φτάσει ο Λιονέλ Μέσι για να σώσει την ημέρα

Ο Λιονέλ Μέσι βρίσκεται σε εξαιρετική φόρμα αυτή τη σεζόν για την Παρί Σεν Ζερμέν με 17 γκολ σε 13 αγώνες. Ωστόσο, αυτό δεν συνέβη την περασμένη σεζόν καθώς δυσκολευόταν να προσαρμοστεί στη γαλλική ομάδα. Ο Μέσι άφησε την παιδική του ομάδα FC Barcelona μετά από 21 χρόνια με τους καταλανούς γίγαντες. Ήταν ένα μεγάλο βήμα για τη γαλλική Ligue 1, η οποία είχε ήδη αστέρια όπως ο Kylian Mbappe και ο Neymar να αγωνίζονται στο πρωτάθλημα. Η απόφαση του Μέσι ωφέλησε πολλά ενδιαφερόμενα μέρη, όπως ο σύλλογος, το πρωτάθλημα και, κυρίως, η Amazon του Τζεφ Μπέζος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το άρθρο συνεχίζεται κάτω από αυτήν τη διαφήμιση

Το Amazon Prime Video έχει κερδίσει παγκόσμια δημοτικότητα με τα χρόνια. Η Amazon του Jeff Bezos μπήκε επίσης στη βιομηχανία αθλητικών streaming αφού βρήκε την επιτυχία ως πλατφόρμα OTT. Έκαναν το ντεμπούτο τους στο αθλητικό streaming μέσω μιας συμφωνίας ορόσημο με την National Football League για τα δικαιώματα του Thursday Night Football. Τώρα, έχουν επεκταθεί σε πολλά αθλήματα, όπως το τένις, το ποδόσφαιρο, το κρίκετ και το μπάσκετ, μεταξύ άλλων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το άρθρο συνεχίζεται κάτω από αυτήν τη διαφήμιση

Η πανδημία έχει χτυπήσει σκληρά τον κόσμο του ποδοσφαίρου, με τα πρωταθλήματα και τις ομάδες να αντιμετωπίζουν μεγάλες οικονομικές απώλειες. Η Ligue 1 δεν έχει την ίδια εμπορική απήχηση με την Premier League και τη La Liga. Η συμφωνία τους για τα δικαιώματα εκπομπής με τη Mediapro κατέρρευσε και ο Τζεφ Μπέζος έγινε ο σωτήρας με μια συμφωνία 300 εκατομμυρίων δολαρίων το 2021 για τρία χρόνια.

Ο Τζεφ Μπέζος υπέγραψε συμβόλαιο 300 εκατομμυρίων δολαρίων με τη Ligue 1 και είδε τον Λιονέλ Μέσι να εντάσσεται στην PSG μήνες αργότερα

Η Amazon Prime Video υπέγραψε συμφωνία 300 εκατομμυρίων δολαρίων με τη γαλλική Ligue 1 για δικαιώματα ροής για τρία χρόνια. Η Ligue 1 ήταν σε κρίση εκείνη την εποχή και ήταν μια «ιστορική» συμφωνία για αυτούς. Ωστόσο, δύο μήνες αργότερα, λόγω της οικονομικής κρίσης της Μπαρτσελόνα, ο Μέσι έπρεπε να φύγει δωρεάν από την Ισπανία. Υπέγραψε με την PSG για 2ετές συμβόλαιο.

Ο Λέο Μέσι κατέληξε να γίνει ο οικονομικός σωτήρας του πρωταθλήματος καθώς το ντεμπούτο του με την PSG έσπασε το ρεκόρ για τον αγώνα με τις περισσότερες τηλεθεάσεις της Ligue 1. Πάνω από 10,5 εκατομμύρια άνθρωποι παρακολούθησαν τον Αργεντινό να κάνει το ντεμπούτο του για τον παριζιάνικο σύλλογο. Η Kosmos Holdings του Gerard Pique υπέγραψε συμφωνία μετάδοσης με τη Ligue 1 για streaming στην Ισπανία μετά την απόκτηση του Messi από την PSG.

Ποδόσφαιρο Ποδόσφαιρο – Ligue 1 – Παρί Σεν Ζερμέν – Οσέρ – Παρκ ντε Πρενς, Παρίσι, Γαλλία – 13 Νοεμβρίου 2022 Ο Λιονέλ Μέσι της Παρί Σεν Ζερμέν σε δράση με τους Jubal REUTERS/Γκονσάλο Φουέντες της Οσέρ

Είναι δίκαιο να πούμε ότι ο Τζεφ Μπέζος είχε μια καλή συμφωνία με τη Ligue 1. Η Amazon μπορεί να απέτυχε να πετύχει την ίδια συμφωνία μετά την άφιξη του Μέσι. Η δημοτικότητα του πρωταθλήματος έχει αυξηθεί με περισσότερες από 100 χώρες να παρακολουθούν το πρωτάθλημα.

Εξαγορές της Amazon που σχετίζονται με τον αθλητισμό

Ο Τζεφ Μπέζος μπήκε στην αθλητική βιομηχανία όταν έκλεισε συμφωνία με το NFL το 2017. Μήνες αργότερα, αντικατέστησε το Sky Sports ως ραδιοτηλεοπτικός φορέας δικαιωμάτων ATP World Tour στη Βρετανία. Ένα χρόνο αργότερα, η Amazon υπέγραψε 3ετές συμβόλαιο με την αγγλική Premier League για τα δικαιώματα μετάδοσης 20 αγώνων από το 2019.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το άρθρο συνεχίζεται κάτω από αυτήν τη διαφήμιση

Ο Τζεφ Μπέζος έχει πλέον υπογράψει αποκλειστικό συμβόλαιο 11 ετών με το NFL για το «Thursday Night Football» από το 2022. Η πλατφόρμα θα μεταδίδει επίσης 17 αγώνες UEFA Champions League το 2023-24 στο Ηνωμένο Βασίλειο. Μια άλλη σημαντική συμφωνία τους βοήθησε να εξασφαλίσουν τα δικαιώματα μετάδοσης του NBA για τη Βραζιλία τη σεζόν 2022-3.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το άρθρο συνεχίζεται κάτω από αυτήν τη διαφήμιση

ΔΕΙΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ: Οι πιο τρελές ντρίμπλες του Λιονέλ Μέσι

Πώς πιστεύετε για την επέκταση της Amazon στη βιομηχανία αθλητικών streaming; Ενημερώστε μας στην παρακάτω ενότητα σχολίων.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *