Ο πρώην αξιωματούχος της Premier League, Στιβ Μπένετ, χαρακτηρίστηκε «διεφθαρμένος» από τον Ολυμπιακό Β

Ο Έλληνας αρχηγός διαιτησίας και πρώην αξιωματούχος της Premier League, Στιβ Μπένετ, χαρακτήρισε τον Ολυμπιακό Β «διεφθαρμένο» σε καυστική δήλωση, αφού αρνήθηκε να αποχωρήσει για το δεύτερο ημίχρονο του αγώνα μετά από αμφιλεγόμενες αποφάσεις.

  • Ο Ολυμπιακός Β αποκάλεσε «διεφθαρμένο» τον πρώην διαιτητή της Premier League, Στιβ Μπένετ.
  • Ο σύλλογος εξέδωσε καυστική ανακοίνωση κατά του επικεφαλής των Ελλήνων διαιτητών
  • Η ελληνική ομάδα αρνήθηκε να παίξει το δεύτερο ημίχρονο με την Καλλιθέα αυτό το Σαββατοκύριακο
  • Ο Ολυμπιακός Β’ εξαγριώθηκε κατάλληλα μετά από αρκετές αποφάσεις που του έβγαλαν
  • Δεν υπάρχουν στοιχεία για διαφθορά που εμπλέκεται ο Μπένετ παρά τους ισχυρισμούς του συλλόγου

Ο πρώην διαιτητής της Πρέμιερ Λιγκ Στιβ Μπένετ και οι συνεργάτες του χαρακτηρίστηκαν «διεφθαρμένοι» σε μια εξαιρετική επίθεση από την ελληνική ομάδα Β’ Ολυμπιακού, η οποία ανάγκασε τη διακοπή του αγώνα το Σαββατοκύριακο ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τις αποφάσεις που έλαβαν οι διαιτητές.

Ο Ολυμπιακός Β αρνήθηκε να εμφανιστεί στο δεύτερο ημίχρονο της σύγκρουσής του με την Καλλιθέα αφού οι διαιτητικές αποφάσεις απέτυχαν.

Πήραν από νωρίς προβάδισμα μόνο για να απωθηθούν όταν, παρά το γεγονός ότι δύο παίκτες της Καλλιθέας ήταν σε θέση οφσάιντ, ο διαιτητής επέτρεψε την ισοφάριση.

Ο πρώην αξιωματούχος της Premier League, Στιβ Μπένετ, χαρακτηρίστηκε «διεφθαρμένος» από τον Ολυμπιακό Β

Η Καλλιθέα είχε προηγηθεί με 2-1 όταν ακολούθησε νέα αντιπαράθεση. Ο Ολυμπιακός Β ισοφάρισε μετά από σέντρα που έβαλε αμυντικός στα δικά του δίχτυα. Ωστόσο, ο διαιτητής έδειξε ένα φάουλ εναντίον του Ολυμπιακού για το χάντμπολ – παρά τις επαναλήψεις που έδειξαν ότι έγινε από τον αμυντικό της Καλλιθέας.

Εξοργισμένος, όπως έπρεπε, ο Ολυμπιακός Β εξέφρασε την απογοήτευσή του, αρνούμενος να εμφανιστεί ξανά για το δεύτερο ημίχρονο καθώς οι αναπληρωματικοί του βγήκαν από τον αγωνιστικό χώρο σε ένδειξη διαμαρτυρίας, αναγκάζοντας το παιχνίδι να διακοπεί.

Στη συνέχεια, ο σύλλογος κυκλοφόρησε μια ασταθή δήλωση που ισχυριζόταν ότι οι αρχηγοί του τμήματος, συμπεριλαμβανομένου του έμπειρου επικεφαλής διαιτητή της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας Ελλάδος, Στιβ Μπένετ, ήταν «διεφθαρμένοι», υποστηρίζοντας ότι οι ενέργειες των υπευθύνων γέμιζαν τον Έλληνα ποδοσφαίρου για «γάγγραινα».

Ο Ολυμπιακός Β αρνήθηκε να παίξει το δεύτερο ημίχρονο με την Καλλιθέα λόγω αμφιλεγόμενων αποφάσεων

Ο Ολυμπιακός Β αρνήθηκε να παίξει το δεύτερο ημίχρονο με την Καλλιθέα λόγω αμφιλεγόμενων αποφάσεων

Δεν υπάρχουν στοιχεία για δωροδοκία στον Μπένετ, ο οποίος είχε μια αξιόπιστη καριέρα στην Αγγλία και αναγνωρίστηκε από τη FIFA, αλλά η αντίδραση προκάλεσε έρευνα και συγγνώμη από την επιτροπή διαιτητών.

«Κάθε ποδοσφαιρικός αγώνας της Super League 2 χλευάζεται από παίκτες, παραβάτες και τα πιόνια τους και ακόμη και οι λίγες ομάδες που επιχειρούν να παράγουν ποδόσφαιρο εξοντώνονται», αναφέρεται στην ανακοίνωση του Ολυμπιακού.

«Το πρόβλημα, λοιπόν, δεν είναι οι αναρίθμητες αλλαγές στους αγώνες της ομάδας μας και πάντα εναντίον μας, αλλά και στους αγώνες άλλων ομάδων, με τους διαιτητές που ορίζουν και ελέγχονται από τους διεφθαρμένους Μάνταλος και Μπένετ. Οι Υπερεθνικές Ομοσπονδίες FIFA/UEFA και εμείς θα ενημερωθούν για τα έργα και τις μέρες τους στην ΚΕΔ/ΕΠΟ, με εικόνα του θλιβερού πρωταθλήματος SL2.

Ο πρώην αξιωματούχος των αγώνων της Premier League είναι πλέον ο επικεφαλής διαιτητής της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας.

«Το πρόβλημα είναι ότι η γάγγραινα γεμίζει το σώμα του ελληνικού ποδοσφαίρου και κάθε Κυριακή απίθανοι τύποι δίνουν εξετάσεις για να αρέσουν στο βρόμικο κύκλωμα που δυστυχώς τρέχει το ελληνικό ποδόσφαιρο και την ΕΠΟ του Μπαλτάκου.

«Όλοι τώρα καλούνται να πάρουν θέση. Πρώτα η Πολιτεία και ο Υπουργός κ. Αυγενάκης. Θα αφήσουν το ποδόσφαιρο να πνιγεί στη λάσπη που έχουν πετάξει ή θα τα καταφέρουν επιτέλους στο αύριο; Νοιάζονται περισσότερο για τις πραγματικές ομάδες, τους οπαδούς και τους σοβαρούς επενδυτές τους ή τους ενδιαφέρουν περισσότερο οι παραβάτες και το πλαίσιο;

«Ας αποφασίσουν όλοι ανεξαιρέτως. Είτε θα είναι με το ποδόσφαιρο είτε με το βάλτο. Ή θα είναι δίπλα μας να πάμε παρακάτω και το άθλημα έχει ελπίδα, ή θα τρακάρουν μαζί.

Δεν υπάρχουν στοιχεία για διαφθορά που να εμπλέκεται ο Μπένετ, ο οποίος είχε μια αξιόπιστη καριέρα στην Αγγλία

Δεν υπάρχουν στοιχεία για διαφθορά που να εμπλέκεται ο Μπένετ, ο οποίος είχε μια αξιόπιστη καριέρα στην Αγγλία

Ο Ολυμπιακός έχει ήδη μιλήσει με παρόμοια δήλωση μετά την ισοπαλία 0-0 με το Αιγάλεω στις αρχές του μήνα.

Ωστόσο, αυτή τη φορά, η Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας αποφάσισε να ζητήσει συγγνώμη λέγοντας ότι έγινε επικοινωνία με τους εν λόγω αξιωματούχους.

«Μετά την εξέταση του πλάνα από τον αγώνα είναι ξεκάθαρο ότι οι διαιτητές έκαναν ένα ξεκάθαρο και προφανές λάθος και χωρίς VAR η απόφαση δεν θα μπορούσε να αλλάξει. Ο βοηθός διαιτητής είδε μια φωτογραφία την οποία θεώρησε φάουλ στο χάντμπολ. Οι διαιτητές αποδέχονται την πλήρη ευθύνη για τις πράξεις τους και ζητούν συγγνώμη για το λάθος τους.

Η δήλωση συνέχισε εξηγώντας ότι οι εμπλεκόμενοι αξιωματούχοι είχαν «τιμωρηθεί» και ότι «θα ληφθούν τα κατάλληλα εσωτερικά πειθαρχικά μέτρα». Θα παρασχεθεί επίσης πρόσθετη επιμόρφωση και εκπαίδευση για να διασφαλιστεί ότι τα επίπεδα απόδοσης των υπαλλήλων πληρούν τα αναμενόμενα πρότυπα.

Δημοσιότητα

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *