Ο Ανιέλι λέει ότι η αποχώρηση από τη Γιουβέντους «δεν είναι εύκολη», υποστηρίζει η ομάδα – Reuters Sports News

Με AFP

ΡΩΜΗ (Reuters) – Ο απερχόμενος πρόεδρος της Γιουβέντους, Αντρέα Ανιέλι, ο οποίος παραιτήθηκε μετά από καταγγελίες για ψευδή λογιστική στη μεγαλύτερη ποδοσφαιρική ομάδα της Ιταλίας, είπε στους μετόχους την Τρίτη ότι η αποχώρηση ήταν δύσκολη, αλλά ο σύλλογος “προχωρά τα πάντα”.

Ο Ανιέλι, του οποίου η 12ετής διακυβέρνηση έφερε μια σειρά από τρόπαια για τους γίγαντες του Τορίνο, είπε ότι οι κατηγορίες εναντίον του συλλόγου ήταν “αβάσιμες”, αλλά είπε ότι αποχωρεί για να αποφύγει περαιτέρω περιπλοκή της κατάστασης.

Η απόφαση να παραιτηθεί μαζί με το υπόλοιπο διοικητικό συμβούλιο τον Νοέμβριο «δεν ήταν εύκολη απόφαση για μένα», είπε, λέγοντας ότι «πάντα αγαπούσε αυτόν τον σύλλογο» και δούλεψε «υπερβολικά σκληρά όσο το δυνατόν» για την επιτυχία του.

«Ωστόσο, είναι μια απόφαση που πήρα με πλήρη πεποίθηση και γαλήνη», είπε.

Λίγες μέρες μετά την παραίτησή τους, οι εισαγγελείς στο Τορίνο ζήτησαν δίκες για τον Ανιέλι και άλλους 11 για φερόμενες οικονομικές παρατυπίες, συμπεριλαμβανομένων των μεταγραφών παικτών και των δανείων, σύμφωνα με δημοσιεύματα.

15 άτομα ήταν αρχικά στόχος της έρευνας, ανέφεραν οι εισαγγελείς AFP.

«Προσωπικά, και όλα τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου μας, πιστεύω ακράδαντα ότι ο σύλλογος είχε καλή απόδοση τα τελευταία χρόνια και ότι τα σχόλια που έγιναν εναντίον μας είναι αδικαιολόγητα», είπε ο Ανιέλι, σύμφωνα με αγγλική έκδοση της ομιλίας του που δημοσιεύτηκε από την Λέσχη.

Και πρόσθεσε: «Παρόλα αυτά, η εταιρεία θα πρέπει να συνεχίσει την πορεία που έχει ακολουθήσει για να προστατεύσει τα συμφέροντα του συλλόγου και να δείξει τους καλούς και νόμιμους λόγους της σε κάθε μέρος».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | Serie A: Το σκάνδαλο της Γιούβε βροντοφωνάζει καθώς οι λογαριασμοί παραμένουν στο κόκκινο

«Για αυτόν τον λόγο (…) είναι απαραίτητο να κάνουμε ένα βήμα πίσω» για να αποφύγουμε μια κατάσταση όπου τα γεγονότα θα επηρεάζονταν από την παρουσία του, είπε. «Έτσι η Γιουβέντους έρχεται πρώτη και πριν από όλους».

Για μια περίοδο υπό τον Ανιέλι, η Γιουβέντους επανιδρύθηκε ως μία από τις καλύτερες ομάδες στην Ευρώπη.

Ωστόσο, το σερί του με εννέα συνεχόμενα πρωταθλήματα έληξε το 2021, όταν τα οικονομικά του ήταν εδώ και καιρό στο κόκκινο.

Οι μέτοχοι – με επικεφαλής την Exor, που ελέγχεται από την οικογένεια Agnelli – την Τρίτη ενέκριναν αναθεωρημένες ζημίες για τη σεζόν 2021/22 ύψους 239,3 εκατομμυρίων ευρώ (255 εκατομμύρια δολάρια).

Ήταν η πέμπτη συνεχόμενη σειρά ετήσιων λογαριασμών στο κόκκινο.

Οι μέτοχοι πρόκειται να συναντηθούν ξανά στις 18 Ιανουαρίου για να διορίσουν ένα νέο διοικητικό συμβούλιο με επικεφαλής τον Τζιανλούκα Φερέρο, γεννημένο στο Τορίνο πρώην στέλεχος της επωνυμίας καφέ Lavazza, τον οποίο εμπιστεύεται ο πρόεδρος της Exor, Τζον Έλκαν, ξάδερφος του Αντρέα Ανιέλι.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *