Οι παράγοντες δίνουν την εμπιστοσύνη τους στο Basketball Champions League


Από την ομάδα του Eurohoops/ [email protected]

Μοιράζοντας τις απόψεις τους με το Eurohoops, γνωστοί Έλληνες ατζέντηδες συνέκριναν το Basketball Champions League με το EuroCup επιβεβαιώνοντας τις αλλαγές που επέφεραν οι διάφορες βελτιώσεις τα τελευταία χρόνια.

Η παρουσία παικτών όπως ο πρωτάρης προπονητής Βασίλης Σπανούλης ενισχύει το κύρος. Οι βελτιώσεις έγιναν εμφανείς, τόσο εντός όσο και εκτός γηπέδου.

Σε συμφωνία, οι Νικ Λότσος, Ιωσήφ Καλέργης, Ισίδωρος Κούνουπας και Πάνος Καπάζογλου, μεταξύ των βασικών ατζέντηδων παικτών στην Ελλάδα, εξηγούν πόσοι πελάτες αναζητούν τώρα συμβόλαιο στο BCL, σηματοδοτώντας γενικές βελτιώσεις στην ηπειρωτική διοργάνωση της FIBA.

Ο έμπειρος πράκτορας Lotsos δίνει έμφαση στο επίπεδο του FIBA ​​Continental ανταγωνισμού που εκτείνεται σε ολόκληρη την ήπειρο. «Προσωπικά, έχω πίστη σε αυτό το τουρνουά. Είναι πολύ σημαντική μια ομάδα εξαπλωμένη στο μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης.» αυτός είπε, “Βοηθά πραγματικά το μπάσκετ σε επίπεδο συλλόγων και δημιουργεί ευκαιρίες για πολλούς παίκτες να δείξουν τα ταλέντα τους σε ένα πολύ ανταγωνιστικό περιβάλλον. Το BCL περιλαμβάνει επίσης μικρά εθνικά πρωταθλήματα, τα οποία πιστεύω ότι είναι λαμπρά στην ανάπτυξη παικτών.

«Σύμφωνα με τη δική μου εμπειρία, το BCL είναι πολύ οργανωμένο και λειτουργεί υπό την αιγίδα ενός τεράστιου οργανισμού, της FIBA, που το κάνει πιο… παγκόσμιο». πρόσθεσε ο Lotos«Η EuroLeague είναι ένα πολύ ανταγωνιστικό πρωτάθλημα αλλά για ένα συγκεκριμένο γκρουπ ομάδων. Σε αυτό το πλαίσιο, θα ονόμαζα το BCL ως το διεθνές πρωτάθλημα της Ευρώπης.

«Η Ευρώπη δεν μπορεί να περιοριστεί σε ένα πρωτάθλημα 18 ομάδων» ανέφερε στο μοντέλο της EuroLeague, «Η ευκαιρία για τους νέους να επιδείξουν τις δυνατότητές τους προέρχεται από το BCL. Στο παρελθόν, οι εθνικές ομάδες λειτουργούσαν με τον ίδιο τρόπο, αλλά δεν ήταν ανοιχτές σε τόσους πολλούς παίκτες. Λειτουργεί όμως σε επίπεδο συλλόγου. Φυσικά, το ίδιο και στο FIBA ​​Europe Cup. Αυτό παρακινεί τις ομάδες να κάνουν το παραπάνω μίλι.

“Το BCL ξεπέρασε το EuroCup όπως είδα με τα μάτια μου. Είδα παίκτες να επιλέγουν μια ομάδα BCL αντί για μια ομάδα EuroCup. Πριν, αυτό δεν ίσχυε”. Ο Λώτσος σύγκρινε απευθείας ηπειρωτικούς αγώνες, “Μπορώ να θεωρήσω την EuroLeague ως το υψηλότερο επίπεδο, αλλά χρειάζεται ένας άλλος διαγωνισμός που να καλύπτει όλη την Ευρώπη και να παρέχει ευκαιρίες σε περισσότερες χώρες και να εκπροσωπεί ομάδες. Σχολεία που αναζητούν την ευκαιρία να παίξουν στο τουρνουά NCAA, c Είναι με παρόμοιο τρόπο με το BCL Το να είναι ανάμεσα στις 32 ομάδες της κανονικής περιόδου είναι τεράστιο για αυτούς και επίσης καθιστά δυνατή την επέκταση του αθλήματος.

Αντίστοιχα, ο Καλέργης τόνισε την ανάγκη να επεκταθούν οι ομάδες πέρα ​​από τα εθνικά όρια. «Το BCL είναι υπέροχο. Συμμετέχουν πολλές ομάδες από πολλές χώρες. Με λίγα λόγια, το μπάσκετ υπάρχει. Χάρη στο BCL, το μπάσκετ αναπτύσσεται. Η EuroLeague είναι εδώ, αλλά τι θα έκαναν οι άλλες ομάδες χωρίς το BCL; Δεν μπορεί να είναι μόνο ο Παναθηναϊκός ή ο Ολυμπιακός και οι αντίστοιχοι σύλλογοι από άλλες χώρες, το μπάσκετ παίζεται πέρα ​​από τις ομάδες της EuroLeague». παρατήρησε, «Αυτές οι ομάδες θα αγωνίζονταν αποκλειστικά σε εθνικό επίπεδο. Ένα τουρνουά υψηλού επιπέδου. Είναι γεγονός. Για μένα το BCL και το EuroCup είναι στο ίδιο επίπεδο. Καμία διαφορά.

Εκτός από το θέμα της συζήτησης, ο Κουνούπας συζήτησε για τη συγχώνευση του BCL με το EuroCup. “Νομίζω ότι το BCL είναι ένα πολύ καλύτερο τουρνουά από το EuroCup, το οποίο είναι πλέον μια διοργάνωση χαμηλότερου επιπέδου. Ακόμη και η μορφή είναι πολύ ανώτερη. Φυσικά μια συγχώνευση είναι ευρέως αποδεκτή με την EuroLeague να αυξάνει το γήπεδο σε 20 ομάδες και 20 επιπλέον ομάδες σε Το BCL σε συνδυασμό με το EuroCup». ανέφερε, «Το BCL είναι πολύ ανταγωνιστικό, με στιβαρή διαιτησία, συναρπαστικούς αγώνες και εξαιρετική οργάνωση».

“Σίγουρα ένας παίκτης θα τραβήξει περισσότερο την προσοχή με μια υπέροχη σεζόν στο BCL παρά στο EuroCup”, μπήκε στις επιλογές που εξετάζουν οι παίκτες, «Ένα σπουδαίο τουρνουά μπάσκετ. Με τα χρόνια, οι παίκτες που θέλουν να παίξουν μόνο EuroLeague ή EuroCup έχουν στερέψει. Οι παίκτες πλέον επιλέγουν το BCL εάν δεν μπορούν να μπουν στην EuroLeague.

Ο Καπάζογλου προτίμησε επίσης το BCL από το EuroCup. “Το BCL είναι πλέον καλύτερο από το EuroCup. Το επίπεδο των ομάδων είναι υψηλότερο από το EuroCup.” αυτός είπε, “Ίσως ο πρωταθλητής EuroCup να είναι καλύτερος από τον πρωταθλητή του BCL, αλλά αν μπορούσαμε να αθροίσουμε την ποιότητα όλων των ομάδων, το BCL θα κέρδιζε το EuroCup συνολικά και αυτό είναι επωφελές για τους παίκτες και την προώθησή τους.”

«Το επίπεδο συνεχίζει να ανεβαίνει. Ειλικρινά, είναι ένα πολύ ενδιαφέρον τουρνουά. Κάποιες ομάδες μπορεί να δημιουργήσουν προβλήματα, αλλά αποτελεσματικές ή αναποτελεσματικές ομάδες δεν μπορούν να κατηγορήσουν το ίδιο το τουρνουά». Συνέχισε, “Οι αγώνες BCL είναι συναρπαστικοί. Σε αυτό το σημείο, είναι απαραίτητο να σημειωθεί ότι η οπτική γωνία ενός ατζέντη είναι περιορισμένη. Το να παρατηρείς ως οπαδός είναι διαφορετικό από το να παρατηρείς ως ατζέντη. Συνδυάζοντας τα δύο, θα έλεγα ότι προτιμώ τη μορφή BCL.

«Μου αρέσουν πολύ τα Προκριματικά» Ο Καπάζογλου διευκρίνισε, «Θα είχαν ένα προβάδισμα με σειρές εντός και εκτός έδρας αντί για έξι ή οκτώ ομάδες να αγωνίζονται σε μία πόλη. Η συμμετοχή επιπλέον ομάδων είναι απαραίτητη. Περισσότερες νοκ άουτ σειρές θα ήταν βελτίωση. Καταλαβαίνω όμως την πολυπλοκότητα. Επίσης, μου αρέσουν πολύ οι ομάδες των τεσσάρων ομάδων.

“Γενικά, νομίζω ότι το μπάσκετ πρέπει να ακολουθεί το παράδειγμα του ποδοσφαίρου. Το να παρακολουθείς 18 ομάδες, σχεδόν το ίδιο κάθε χρόνο, να παίζεις 34 γύρους μπορεί να είναι κουραστικό για τους φιλάθλους.” άρχισε να βάζει τα μοντέλα του μπάσκετ και του ποδοσφαίρου δίπλα-δίπλα, «Σύντομα θα βρεθούμε σε ένα σταυροδρόμι ανάμεσα στο άνοιγμα ή το κλείσιμο του μπάσκετ. Το να επιμένεις λίγο ανοιχτό και λίγο κλειστό δεν μπορεί να κρατήσει για πάντα. Πρέπει είτε να μοιάζουμε με το Champions League στο ποδόσφαιρο είτε να γίνουμε ένα κλειστό πρωτάθλημα όπως το NBA. Προσωπικά, προτιμώ το ανοιχτό μπάσκετ.

«Τέσσερα ηπειρωτικά τουρνουά απέχουν πολύ από τον καλό αριθμό» σχολίασε τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της FIBA ​​και της Euroleague Basketball που συνυπάρχουν αυτή τη στιγμή, «Ωστόσο, το τρίτο ηπειρωτικό τουρνουά ποδοσφαίρου λειτουργεί. Οι ομάδες παλεύουν για κάτι. Ομάδες με κίνητρα. Ψάχνουν να βελτιωθούν για να κερδίσουν μια θέση σε μια ευρωπαϊκή ηπειρωτική διοργάνωση.

Φωτογραφία: Basketball Champions League

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *