Οι ιδιοκτήτες του Κατάρ PSG θέλουν να επενδύσουν σε ομάδα της Premier League και συναντήθηκαν με τον πρόεδρο των Spurs Daniel Levy | Ποδοσφαιρικά Νέα

Οι ιδιοκτήτες της Παρί Σεν Ζερμέν από το Κατάρ σκέφτονται να επενδύσουν σε ομάδα της Πρέμιερ Λιγκ.

Ο Nasser Al-Khelaifi, πρόεδρος της PSG και πρόεδρος της Qatar Sports Investments, συνάντησε τον Daniel Levy, εκτελεστικό πρόεδρο της Tottenham Hotspur, την περασμένη εβδομάδα σε ξενοδοχείο του Λονδίνου.

Ωστόσο, σε επαφή με τον Σky Sports NewsΗ Τότεναμ διέψευσε ότι έγινε συνάντηση.

Ο Al-Khelaifi είναι επίσης πρόεδρος του European Club Association και ο Levy είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου του.

Η QSI κατέχει την PSG και ένα μειοψηφικό μερίδιο στην πορτογαλική Μπράγκα και είναι αποφασισμένες να αγοράσουν ή να επενδύσουν σε περισσότερους συλλόγους φέτος.

Εικόνα:
Ο Daniel Levy συνάντησε τον Al-Khelaifi στο Λονδίνο, αλλά οι Spurs αρνούνται ότι πραγματοποιήθηκε συνάντηση

Περισσότεροι από 300 σύλλογοι σε όλο τον κόσμο αποτελούν μέρος των ομάδων ιδιοκτησίας πολλών συλλόγων, αλλά τα μόνα ενδιαφέροντα της QSI είναι η PSG και η Μπράγκα. Αυτό θα αλλάξει το 2023, το οποίο θα είναι έτος φιλόδοξων στρατηγικών εξαγορών για την QSI.

Πολλοί παρατηρητές υπέθεσαν ότι η QSI θα ενδιαφερόταν λιγότερο για ποδοσφαιρικές επενδύσεις μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο στο Κατάρ, αλλά είναι πιθανό να συμβεί ακριβώς το αντίθετο.

Οι ιδιοκτήτες της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και της Λίβερπουλ είναι γνωστό ότι αναζητούν επενδυτές ή αγοραστές για τους συλλόγους τους.

Η QSI μελετά τις ευκαιρίες επενδύσεων στο ποδόσφαιρο σε όλο τον κόσμο.

Q&A για το ενδιαφέρον του Κατάρ για την Premier League

Χρησιμοποιήστε το πρόγραμμα περιήγησης Chrome για πιο προσβάσιμο πρόγραμμα αναπαραγωγής βίντεο

Ο επικεφαλής ρεπόρτερ του Sky Sports News Kaveh Solhekol εξηγεί γιατί οι ιδιοκτήτες του Κατάρ, PSG ενδιαφέρονται όλο και περισσότερο για την Premier League.

Sky Sports News’ Ο Chief Reporter Kaveh Solhekol απαντά σε βασικές ερωτήσεις σχετικά με τις πιθανές επενδύσεις της QSI στην Premier League και πώς θα μπορούσε να μοιάζει…

Γιατί οι Κατάρ θέλουν να επενδύσουν στο PL;

Θέλουν να επενδύσουν στην Πρέμιερ Λιγκ γιατί θέλουν να χτίσουν πάνω στην επιτυχία του Μουντιάλ. Πιστεύουν ότι το Παγκόσμιο Κύπελλο που φιλοξένησαν τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο ήταν το πιο επιτυχημένο Παγκόσμιο Κύπελλο που έγινε ποτέ και θέλουν να χτίσουν πάνω στην επιτυχία του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Έχουν ήδη την PSG και έχουν μερίδιο 23% στην πορτογαλική Μπράγκα, αλλά θέλουν να αποκτήσουν περισσότερους συλλόγους. Μας είπαν ότι το 2023 θα ήταν μια χρονιά φιλόδοξων και στρατηγικών εξαγορών όσον αφορά το ποδόσφαιρο.

Γιατί ο πρόεδρος της PSG συνάντησε τον Ντάνιελ Λέβι;

“Ο πρόεδρος της PSG που διευθύνει επίσης την QSI είχε μια συνάντηση με τον Daniel Levy, τον εκτελεστικό πρόεδρο της Τότεναμ. Τώρα στην ιστορία μας, νομίζω ότι προσέχαμε να πούμε ότι η συνάντηση δεν αφορούσε απαραίτητα τους Καταριανούς να επενδύσουν στους Spurs.

“Ο Daniel Levy και ο Nasser Al-Khelaifi συναντώνται τακτικά καθώς και οι δύο συμμετέχουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση Λέσχων. Ο Nasser είναι ο πρόεδρος και από το 2021 ο Daniel Levy είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου.

“Οπότε δεν είναι ασυνήθιστο να συναντηθούν αυτοί οι δύο άντρες. Όσον αφορά τους Spurs, η συνάντηση μεταξύ τους δεν αφορούσε την επένδυση του Κατάρ στους Spurs ή την απόκτηση μεριδίου στους Spurs.

“Αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι οι Κατάρ ενδιαφέρονται πολύ να επενδύσουν σε έναν σύλλογο της Premier League. Αυτή τη στιγμή, αρκετά ασυνήθιστα, μερικές από τις μεγαλύτερες ομάδες δεν είναι απαραίτητα διαθέσιμες προς πώληση, αλλά διαθέσιμες για επένδυση εάν έχετε τα χρήματα για να το κάνετε. “

Είναι επιλογή για τον Κατάρ να επενδύσει σε Λίβερπουλ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ;

“Πιστεύω ότι αυτή είναι δυνητικά μια επιλογή. Οι Καταριανοί όταν αγόρασαν την PSG, νομίζω ότι ήταν πριν από περίπου 12 χρόνια και ήταν μόνο για περίπου 70 εκατομμύρια λίρες ή 80 εκατομμύρια λίρες. Αυτό αξίζει τώρα μεταξύ 3 και 4 δισεκατομμυρίων στερλινών. Αυτό είναι μια αξιοσημείωτη επιστροφή.

«Αυτοί οι σύλλογοι ψάχνουν για επενδύσεις. Θα ήταν περίπλοκο για αυτούς να αγοράσουν τη Γιουνάιτεντ ή τη Λίβερπουλ ή ακόμα και τους Σπερς, γιατί είναι δύσκολο να έχεις δύο μεγάλους συλλόγους.

“Δεν θα χρειαζόταν να κατέχουν τους άλλους συλλόγους. Όταν πρόκειται για το Κατάρ, ποτέ μην λες ποτέ. Ο κόσμος πίστευε ότι θα ήταν αδύνατο για αυτούς να αποκτήσουν τα δικαιώματα για τη διοργάνωση ενός Μουντιάλ.

“Ο κόσμος έλεγε ότι θα ήταν αδύνατο για αυτούς να φιλοξενήσουν το Παγκόσμιο Κύπελλο. Οι άνθρωποι είπαν ότι δεν μπορούσαν να το μετακινήσουν το χειμώνα και ότι έπρεπε να το κάνουν το χειμώνα, αλλά το έκαναν. Νομίζω ότι θα μπορούσαν να αντιμετωπιστούν κάτι τέτοιο, αν αυτό ήταν ήθελε να κάνει».

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *