Μπορεί ο Azam να κερδίσει το NBC Premier League αυτή τη σεζόν;

Μετά από άλλη μια τρίτη θέση την περασμένη καμπάνια, ο Azam ξόδεψε πολλά χρήματα, επομένως είναι λογικό να επιστρέφουν στη μάχη για κορυφαίες διακρίσεις. Έχουν μια νέα, ταλαντούχα και σε καλή ομάδα. Ωστόσο, θα μπορούσε η πρόκληση για την υψηλότερη τιμή του ποδοσφαίρου της Τανζανίας να έρθει αυτή τη σεζόν;

Μπορούν να εκπλήξουν τους πάντες αυτή τη σεζόν και να αρπάξουν τον τίτλο του NBC Premier League από τους Νεαρούς Αφρικανούς ή τον Σίμπα;

Πρόσφατα αποτελέσματα δείχνουν ότι ο Azam είναι σοβαρός. Πήρε έναν βαθμό στην ισοπαλία 1-0 στο Polisi Tanzania για να επεκτείνει το αήττητο σερί τους σε οκτώ αγώνες τη Δευτέρα. Εάν η ελεγχόμενη νίκη 1-0 του Azam επί του Simba δεν σας έπεισε για τους τίτλους του πρωταθλήματος, τότε τίποτα δεν θα το κάνει.

Το κύριο πράγμα για τον Αζάμ είναι να συνεχίσει παιχνίδι με παιχνίδι. Ελέγξτε τα και δείτε πού θα τα πάει. Αν μπορούν να μείνουν στο κυνήγι μέχρι τον Μάρτιο, τότε ποιος ξέρει; Απλώς πρέπει να συνεχίσουν να κάνουν αυτό που κάνουν και να παραμείνουν στο παιχνίδι για όσο το δυνατόν περισσότερο.

Με τον Σίμπα και τους Νεαρούς Αφρικανούς να αγωνίζονται στη φάση των ομίλων του CAF Champions League και του Κυπέλλου Συνομοσπονδίας, ο Αζάμ μπορεί να εκμεταλλευτεί την κατάσταση. Το να μην παίζεις στο CAF θα μπορούσε να είναι ένας βασικός παράγοντας όταν η καμπάνια του NBC Premier League φτάσει σε κρίσιμα ορόσημα τον Φεβρουάριο-Μάιο. Δεν είναι εύκολο για τους συλλόγους να παλεύουν σε δύο μέτωπα.

Ο Azam θα φτάσει τους τελευταίους μήνες της εκστρατείας με ένα μεγάλο πλεονέκτημα να έχει ενέργεια και καλά ξεκούραστους παίκτες για να επικεντρωθεί στο κυνήγι για τον τίτλο του πρωταθλήματος. Ωστόσο, ο Azam ήταν εδώ στο παρελθόν και δεν κατάφερε να προσφέρει. Παρά τη λαμπρή εκστρατεία τους στο πρώτο ημίχρονο, εξακολουθούν να προσβλέπουν στους νεαρούς Αφρικανούς όταν πρόκειται για την κατάταξη.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο πολλοί εξακολουθούν να πιστεύουν ότι το καλύτερο που μπορεί να ελπίζει ο Azam είναι μια δεύτερη θέση. Είτε πίσω από τον Σίμπα είτε από Νεαρούς Αφρικανούς. Στην αρχή της σεζόν, ήταν δύσκολο να δούμε κάτι να σταματάει τους νεαρούς Αφρικανούς εκτός, ας πούμε, κάποιου είδους συσσώρευση τραυματισμών που διέλυσε τους Fiston Mayele, Feisal Salum και Yannick Bangala για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Αλλά με την αναμενόμενη συμμετοχή τους στη φάση των ομίλων του CAF Confederation Cup, οι πόροι και η εστίασή τους θα δοκιμαστούν.

Ο Σίμπα μπορεί να βρίσκει τα πόδια του κάτω από τον Juma Mgunda και να παλεύει με τραυματισμούς, αλλά δεν έχει καταφέρει να ενοχλήσει τις καλοσχηματισμένες ομάδες, ειδικά στα εκτός έδρας παιχνίδια.

Το να αφήνει ο Simba μερικούς βαθμούς στο τραπέζι απέναντι σε κατώτερους αντιπάλους στο πρώτο μισό της σεζόν δεν είναι κάτι καινούργιο, αλλά υπήρξαν ενδείξεις ότι θα μπορούσαν να ακολουθήσουν παρόμοια αποτελέσματα καθώς εξελίσσεται η σεζόν.

Έχουν ήδη υποστεί αρκετούς τραυματισμούς και μια ήδη αδύνατη ομάδα ωθείται στα όριά της σε μια σεζόν που θεωρείται ήδη η πιο απαιτητική σωματικά ποτέ λόγω των αγώνων της φάσης των ομίλων του League. Πρωταθλητές CAF. Ωστόσο, είναι ένας σύλλογος συνηθισμένος σε σκαμπανεβάσματα και που ξέρει πώς να αντιδρά.

Κανείς δεν ξέρει τι να περιμένει όταν ξεκινήσει η εκστρατεία του δεύτερου ημιχρόνου του πρωταθλήματος την επόμενη εβδομάδα, αλλά ο Azam, ο οποίος βρίσκεται στο δρόμο για την Kagera Sugar, θέλει απεγνωσμένα να συνεχίσει από εκεί που σταμάτησε. Οι επόμενοι τέσσερις αγώνες πρωταθλήματος στη συνέχεια – Geita Gold (Εκτός), Young Africans και Mbeya City πριν από το διάλειμμα του τουρνουά Mapinduzi – θα δουν σοβαρές δοκιμασίες των διαπιστευτήριών τους.

Προφανώς η ομάδα δεν είναι τόσο δυνατή όσο οι Νεαροί Αφρικανοί, αλλά έχουν πολύ περισσότερη δύναμη σε βάθος από τα προηγούμενα χρόνια και, αν μπορέσουν να αποφύγουν τραυματισμούς βασικών παικτών, έχουν μεγάλες πιθανότητες να κερδίσουν. Ο πρώτος του τίτλος από το 2013 -14.

Ήταν η τελευταία ομάδα εκτός από τη Σίμπα και τους Νεαρούς Αφρικανούς που κέρδισαν τον τίτλο του πρωταθλήματος. Θα μπορούσαν να είναι οι πρώτοι που θα τερματίσουν την 8χρονη βασιλεία των Simba-Young Africans.

Θα κερδίσει ο Αζάμ το πρωτάθλημα; Νομίζω ότι είναι απίθανο. Μπορούν να κερδίσουν; Ναι, χωρίς αμφιβολία. Αυτή τη στιγμή φαίνονται καλά και πρέπει να καβαλήσουν αυτό το κύμα. Η NBC Premier League χρειάζεται έναν δυνατό Azam και αυτή τη στιγμή έχει έναν. Μια κούρσα τριών αλόγων θα κάνει τα πάντα για να ανεβάσει το επίπεδο του ανταγωνισμού.

Και, κοιτάζοντας τη μεγάλη εικόνα, το ποδόσφαιρο της Τανζανίας χρειάζεται ο Azam να διατηρήσει το εντυπωσιακό ξεκίνημά του στη σεζόν για να διατηρήσει την ψευδαίσθηση ότι το πρωτάθλημα κάνει γιγάντια βήματα.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *