Μέσα στη στρατηγική Media House της πρωταθλήτριας Serie A Μίλαν

Καθώς η Serie A της Ιταλίας συνεχίζει να επεκτείνει την κάλυψη αγώνων στο εξωτερικό, οι ιταλικοί ποδοσφαιρικοί σύλλογοι έχουν συνειδητοποιήσει πόσο εύκολα μπορούν να προσεγγίσουν τις παγκόσμιες βάσεις φιλάθλων με τα πολλά ψηφιακά εργαλεία που έχουν στη διάθεσή τους και πώς αυτή η προσέγγιση μπορεί να δημιουργήσει νέες ροές εσόδων.

Μία από τις ομάδες που αγκάλιασε καλύτερα αυτή την αλλαγή είναι η AC Milan, η κυρίαρχη πρωταθλήτρια της Serie A που το περασμένο καλοκαίρι ανέλαβε η RedBird Capital Partners του Gerry Cardinale μετά από τέσσερα χρόνια ιδιοκτησίας από το αμερικανικό hedge fund Elliott Management Corporation.

Από την εξαγορά το 2018, η αμερικανική ιδιοκτησία έχει στόχο να ενισχύσει την παρουσία της AC Milan στο εσωτερικό, όπου η μάρκα ήταν πάντα ισχυρή, και ειδικά στο εξωτερικό.

Όταν ξεκίνησε το 2021, ο νέος οίκος πολυμέσων της AC Milan με το όνομα The Studios είχε στόχο να λύσει ένα σημαντικό πρόβλημα: να ξεπεράσει τα ιταλικά σύνορα για να φτάσει τους 500 εκατομμύρια οπαδούς που μπορεί να υπερηφανεύεται ο σύλλογος παγκοσμίως. Τα στούντιο θεωρήθηκαν «το αποκορύφωμα μιας διετούς διαδικασίας ψηφιοποίησης που ανέλαβε ο σύλλογος από την άφιξη του νέου ιδιοκτήτη το 2018», ανέφερε τότε ο σύλλογος.

«Τα στούντιο συνδέονται εξ αποστάσεως με το Milanello (προπονητικό κέντρο AC Milan) και το San Siro (γήπεδο AC Milan) και τις τεχνολογίες τους», δήλωσε ο Lamberto Siega, διευθυντής των «The Studios», σε συνέντευξή του. “Είναι ένα οικοσύστημα που εργάζεται για να ενισχύει και να ενισχύει την αφοσίωση των θαυμαστών καθημερινά μέσω περιεχομένου, ζωντανού και κατ’ απαίτηση, που διανέμεται σε όλες τις πλατφόρμες.”

Τα στούντιο, εξήγησε ο Siega, είναι ένα μέρος όπου το newsroom, η τηλεοπτική ομάδα, το προσωπικό παραγωγής, το τμήμα επικοινωνίας και η δημιουργική ομάδα συγκλίνουν για να καταιγίσουν ιδέες και να συνεργαστούν σε όλα τα είδη περιεχομένου που σχετίζονται με την AC Milan. Ενώ αυτά τα τμήματα πολυμέσων εργάζονταν προηγουμένως ανεξάρτητα, τώρα είναι στενά διασυνδεδεμένα για να διαμορφώσουν περιεχόμενο με μια συγκεκριμένη προσέγγιση με επίκεντρο τους θαυμαστές.

Αυτό απαιτεί από την ομάδα πολυμέσων να προσαρμόζεται συνεχώς στις πιο πρόσφατες τάσεις της βιομηχανίας και στις ψηφιακές κοινότητες, ενθαρρύνοντας τους θαυμαστές να αλληλεπιδρούν με ψηφιακό περιεχόμενο καθώς και μεταξύ τους. Αυτές τις μέρες, συνέχισε η Siega, η αποτελεσματική δημιουργία περιεχομένου πρέπει να χτυπήσει βιομηχανίες που έχουν συνδεθεί στενά με το ποδόσφαιρο, όπως η μόδα, η μουσική, τα esports και το design.

Το περιεχόμενο διαμορφώνεται σύμφωνα με τρεις τύπους κοινού που έχει εντοπίσει ο σύλλογος όλα αυτά τα χρόνια: περιεχόμενο μεγάλης μορφής, που απευθύνεται σε σκληροπυρηνικούς οπαδούς που δεν κουράζουν ποτέ το κλαμπ και τις ίντριγκες των πρωταγωνιστών του. ζωντανές ή σχεδόν ζωντανές μορφές που προηγούνται και ακολουθούν αγώνες και άλλα σημαντικά γεγονότα. και περιεχόμενο για σνακ που απευθύνεται σε νεότερες γενιές που περνούν τον περισσότερο χρόνο τους σε πλατφόρμες κοινωνικών μέσων όπως το Tik-Tok ή το Instagram.

Η λειτουργία ενός τόσο περίπλοκου κέντρου πολυμέσων έχει βοηθήσει μέχρι στιγμής να ενισχύσει τη δημοτικότητα του συλλόγου σε όλο τον κόσμο: μια έρευνα της βρετανικής εταιρείας έρευνας αγοράς και ανάλυσης δεδομένων YouGov διαπίστωσε ότι η AC Milan ήταν η τέταρτη πιο δημοφιλής ποδοσφαιρική ομάδα στον κόσμο το τρίτο τρίμηνο του 2022. , μπροστά από τους ποδοσφαιρικούς γίγαντες Μπαρτσελόνα και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ σε αυτή τη λίστα και πρώτος μεταξύ των ομάδων της Serie A.

Ο αντίκτυπος στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ήταν επίσης αξιοσημείωτος όταν εξετάσουμε τους δείκτες ανάπτυξης. Ο λογαριασμός της Μίλαν στο Instagram έχει πλέον 13 εκατομμύρια κοινό, πίσω από τη Γιουβέντους (56 εκατομμύρια) στην Ιταλία, και αυξήθηκε κατά 24% την περασμένη σεζόν. Η Tiktok, με τη σειρά της, σημείωσε αξιοσημείωτη ανάπτυξη 323% σε σύγκριση με τη σεζόν 2020/21, με τη Μίλαν να βρίσκεται ακριβώς πίσω από την Μπιανκονέρι ακολούθους (8,3 εκατομμύρια) μεταξύ των ιταλικών ομάδων.

Η διεύρυνση της εμβέλειας των θαυμαστών είναι απαραίτητη για τους ποδοσφαιρικούς συλλόγους για τη δημιουργία εμπορικών εσόδων σε τομείς όπως η πώληση εμπορευμάτων και οι συμφωνίες χορηγιών, μια περιοχή που από μόνη της συνέβαλε στο ένα τρίτο των συνολικών εσόδων της Μίλαν πέρυσι, σύμφωνα με την Deloitte Football Money League 2022.

Η RedBird Capital Partners, η οποία απέκτησε το πλειοψηφικό μερίδιο της AC Milan από την Elliott Management Corporation το περασμένο καλοκαίρι, δήλωσε την πρόθεσή της να συνεχίσει τη διαδικασία ανάπτυξης του Ροσονέρι επωνυμία με “επέκταση της απήχησης των θαυμαστών” και “επέκταση επιχειρηματικών ευκαιριών”.

«Θα επιδιώξουμε να αξιοποιήσουμε το παγκόσμιο αθλητικό και media δίκτυο μας, την αναλυτική τεχνογνωσία, το ιστορικό μας στην ανάπτυξη αθλητικών σταδίων και τη φιλοξενία για να πετύχουμε έναν στόχο», δήλωσε ο Gerry Cardinale, Διευθύνων Σύμβουλος της RedBird. Capital Partners, στην εναρκτήρια ομιλία του στο AC Milan. «Να διατηρήσουμε τη θέση της Μίλαν στην κορυφή του ευρωπαϊκού και παγκόσμιου ποδοσφαίρου».

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *