«Κάνε τα πάντα για να βρεις την αιχμηρή μου πλευρά»

Πώς ζείτε τους πρώτους μήνες σας στο OGC Nice;
“Δεν είχα μεγάλη επιτυχία όταν έφτασα. Χτύπησα πολύ το ξύλο και οι τερματοφύλακες έκαναν μερικές μεγάλες αποκρούσεις, αλλά όσον αφορά το περιεχόμενο νομίζω ότι ήταν εντάξει. Προσπαθώ να φέρω αυτό που έκανα στους πρώην συλλόγους μου: πολύ τρέξιμο, γενναιοδωρία και πολύ καλή ψυχική κατάσταση. Στα πρόσφατα παιχνίδια, είχα επιτυχία και επέστρεψα στα δίχτυα. Ποτέ δεν είναι εύκολο να αλλάζεις ομάδα, να βρίσκεσαι σε νέα αποδυτήρια και σε ένα νέο πλαίσιο, έτσι Μου πήρε λίγο χρόνο για να προσαρμοστώ. Εκτός γηπέδου, όλα συμβαίνουν σιγά σιγά: Βρήκα ένα σπίτι και τα παιδιά μου βρήκαν σχολείο. Αυτά είναι σημαντικά πράγματα που, καταλαβαίνουμε, θα σας επιτρέψουν να γίνετε όλο και καλύτεροι το γήπεδο».

Πώς εξηγείς ότι δεν προσαρμόστηκες τόσο γρήγορα όσο στο Stade Rennais;
“Είναι τόσο τυχαίο… Το μίλησα πρόσφατα με τον Andy Delort. Από τότε που έφτασα, έχω χτυπήσει τις θέσεις τέσσερις φορές, και αν είχαν μπει, φαινόταν ότι η προσαρμογή μου ήταν εξαιρετική. Θα μπορούσα επίσης να είχα κάνει δύο ή τρεις ασίστ, αλλά και οι συμπαίκτες μου χτύπησαν το ξύλο… Αν όλες αυτές οι ευκαιρίες είχαν τελειώσει στο πίσω μέρος του διχτυού, τα πράγματα θα ήταν τελείως διαφορετικά. ποδόσφαιρο. Μερικές φορές οι βολές που αγγίζουν τον πάτο της διαδρομής μπαίνουν, μερικές φορές Οπότε τώρα κοιτάζω πέρα ​​από αυτό. Η τύχη μου έχει αλλάξει λίγο και πρέπει να το κρατήσω έτσι.

Ούτε η δυναμική της ομάδας ήταν ιδανική…
“Είναι προφανές ότι όταν μπαίνεις σε μια ομάδα που έχει κάποια προβλήματα, δεν πρόκειται να φέρεις επανάσταση σε όλο το παιχνίδι. Αυτός είναι επίσης εν μέρει ο λόγος που η προσαρμογή μου ήταν πιο δύσκολη από ό,τι στη Ρεν. Εκεί, η δυναμική ήταν εντελώς διαφορετική, είναι πιο εύκολο να μπω σε μια ομάδα όπου όλα λειτουργούν καλά, όπου όλα λειτουργούν πολύ καλά».

Εν όψει των τελευταίων αγώνων της ομάδας πριν την ανάπαυλα, δεν ήρθε η ανάπαυλα τη λάθος στιγμή;
“Όχι ιδιαίτερα. Είχαμε παίξει πολλά παιχνίδια στο πρώτο μέρος της σεζόν και χρειαζόμασταν να ξεκουραστούμε σωματικά. Για κάποιο διάστημα η ομάδα ήταν καλύτερη, μπορούσαμε να παρουσιαστούμε καλύτερα στο γήπεδο, οπότε ήμασταν μπορώ να κάνω λίγο πιο ήρεμες διακοπές και να επιστρέψω με θετική νοοτροπία – χωρίς να είμαι πολύ μακριά από τον ρυθμό του πρωταθλήματος (ένατος με 20 βαθμούς). Ξέρω ότι μπορούμε καλύτερα και έχουμε πολλές δυνατότητες.”

«Η συμφωνία με τον Άντι θα επιστρέψει»

Είστε απογοητευμένοι που δεν έχετε καταφέρει να ξεκινήσετε τη συνεργασία σας με τον Andy Delort ακόμα;
“Ναι και όχι. Όλοι γνωρίζουν τον δεσμό που έχω με τον Άντι εντός και εκτός γηπέδου. Σίγουρα θέλουμε να παίξουμε μαζί γιατί ξέρουμε ότι απολαμβάνουμε ο ένας τον άλλον όταν είμαστε και οι δύο στο γήπεδο. Δυστυχώς, οι μικροί τραυματισμοί του δεν βοήθησαν , και δεν μπορούσαμε να παίξουμε πολύ χρόνο μαζί. Άλλωστε, κάθε φορά που παίζαμε μαζί, υπήρχαν πάντα μικρά ατυχήματα, όπως στον αγώνα με την Ανζέρ (η Νίκαια έπεσε στα δέκα μετά από δέκα δευτερόλεπτα) που παίζαμε μαζί δεν ήταν αυτό κακώς η συνεργασία μας εξαρτάται επίσης από τη σύνθεση της ομάδας, αλλά αυτό θα επανέλθει καθώς παίζουμε περισσότερα παιχνίδια ολόκληροι.

Θα έπρεπε να περιμένουμε να δούμε το πλεονέκτημα που δείξατε στη Ρεν στο δεύτερο μισό της σεζόν;
«Το ελπίζω! Θα κάνω τα πάντα για να ανακτήσω το πλεονέκτημά μου. Έχω πετύχει πέντε γκολ στο πρωτάθλημα μέχρι στιγμής [including two in Rennes], που δεν είναι μικρό κατόρθωμα. Ελπίζω να συνεχίσω στον ίδιο δρόμο με τους τελευταίους μου αγώνες, να το διατηρήσω και να πετύχω όσο το δυνατόν περισσότερα γκολ, όπως έκανα τις τελευταίες σεζόν στη Ligue 1 με Μονπελιέ και Ρεν. Κρίνουμε πολύ στατιστικά, αλλά φέρνω και άλλα πράγματα στην ομάδα. Κάνω πολλά τρεξίματα και προσπαθώ να είμαι ο πρώτος αμυντικός στην ομάδα, αλλά σίγουρα αυτό που κοιτάζει ο κόσμος στην αρχή είναι αν σκόραρα ή όχι. Είναι κρίμα γιατί πιστεύω ότι φέρνω πολλά περισσότερα από αυτό».

Αυτός ο ρόλος του πρώτου αμυντικού σου φαίνεται φυσικός…
“Πάντα ήταν. Αλλά το τρέξιμο για χάρη του τρεξίματος δεν είναι τόσο σημαντικό. Αυτό που έχει σημασία είναι να μπορείς να το κάνεις αποτελεσματικά και να συντονιστείς με τους συμπαίκτες σου. Σε αυτήν την περίπτωση, υπάρχουν περισσότερες πιθανότητες εάν το πρώτο μου πάτημα ωφελεί έναν συμπαίκτη μου ή Μετά μου αρέσει να διοχετεύω την ενέργειά μου, νομίζω ότι είναι σημαντικό να δείξω στην ομάδα ότι πρέπει να κινηθείς και ότι πρέπει να κατευθύνεις λάθος τους αμυντικούς. Ένας ηγέτης σε μια ομάδα πρέπει να μιλήσει, αλλά πρέπει επίσης να δώσει το παράδειγμα στο γήπεδο.”

Δηλαδή φιλοδοξείς να είσαι ηγέτης σε αυτή την ομάδα;
“Είναι κάτι που έρχεται φυσικά. Δεν αρκεί να λέω ότι θέλω να είμαι ηγέτης για να συμβεί αυτό. Νομίζω ότι προέρχεται και από αυτό που δείχνεις στο γήπεδο. Αλλά είναι αλήθεια ότι είμαι σε μια ηλικία που έχουν λίγο περισσότερη εμπειρία από τους νεότερους παίκτες και είναι πιο εύκολο να δώσεις το παράδειγμα».

>> ΠΡΟΦΙΛ ΠΑΙΚΤΗ: Gaëtan Laborde

>> ΠΡΟΦΙΛ ΣΥΛΛΟΓΟΥ: OGC NICE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *