Κάθε λέξη από το post-Oxford presser του Mikel Arteta | Συνέντευξη Τύπου | Νέα

Μετά τη νίκη μας με 3-0 επί της Οξφόρδης Γιουνάιτεντ στον τρίτο γύρο του Κυπέλλου Αγγλίας, ο Μίκελ Αρτέτα έδωσε τη συνέντευξη Τύπου μετά τον αγώνα στο στάδιο Kassam.

Διαβάστε όλα όσα είπε το αφεντικό παρακάτω:

Στα δύσκολα πρώτα 60 λεπτά…

Ναι, είναι πάντα δύσκολο να κερδίσεις τέτοιου είδους αγώνες. Ήταν ένα σωματικό παιχνίδι πολλές φορές, το αφήσαμε έτσι. Είναι μια πολύ άμεση ομάδα και έπρεπε να ελέγξουμε κάποια πράγματα καλύτερα. Αλλάξαμε στο δεύτερο ημίχρονο και είχαμε ακόμα περισσότερο έλεγχο στο παιχνίδι και βρήκαμε τα ανοίγματα για να κερδίσουμε το παιχνίδι.

Για τις αλλαγές που έγιναν στο δεύτερο ημίχρονο…

Κάποια πράγματα, ειδικά με το άμεσο παιχνίδι τους και τον τρόπο με τον οποίο επιτέθηκαν σε συγκεκριμένες μπάλες, είχαμε μερικά θέματα να αντιμετωπίσουμε. Και στην κατοχή χρειαζόσουν περισσότερη ταχύτητα, χρειαζόσουν περισσότερη απειλή, καλύτερες αποστάσεις και καλύτερη κατάληψη συγκεκριμένων χώρων για να τους ανοίξεις.

Για την ερμηνεία του Fabio Vieira;

Ήμουν πραγματικά χαρούμενος. Προφανώς, έπαιξε καθοριστικό ρόλο στη νίκη του αγώνα. Είναι η ποιότητά του: δημιουργώντας γκολ, αποφασίζει παιχνίδια στο τελευταίο τρίτο και είχε δύο πολύ καλές στιγμές που μας βοήθησαν να κερδίσουμε το παιχνίδι.

Λόγω του τρόπου που εξελίχθηκε το παιχνίδι στο πρώτο ημίχρονο, ήταν ένας παίκτης μαρκαρισμένος όλη την ώρα και δεν είχε πολύ χώρο. Το παιχνίδι έγινε πολύ άμεσο και ξεκάθαρο για αυτόν, αλλά μόλις αρχίσαμε να κάνουμε τα πράγματα καλύτερα, βρήκε περισσότερο χώρο. Και αυτό είναι το παιχνίδι του.

Για το πώς είναι ο Μπουκάγιο μετά την αλλαγή…

Αυτός είναι καλά. Αυτός είναι καλά.

Στα δύο γκολ του Έντι…

Έδειξε μεγάλη ψυχραιμία. Είναι εξαιρετικός τερματιστής και ο συγχρονισμός των τρεξίματών του επίσης. Η απόφαση να περιμένεις μέχρι την τελευταία στιγμή δείχνει την ποιότητά της. Δεν είναι μόνο αυτό – η κατανόησή του, ο ρυθμός εργασίας του, νομίζω, γίνεται όλο και καλύτερος. Και είμαι πολύ χαρούμενος μαζί του.

Για το αν χρειάζεται επιπλέον βάθος μπροστά, δεδομένης της φόρμας του Έντι…

Το πρόβλημα είναι ότι έχουμε μόνο ένα! Και το να ξοδέψεις τόσους μήνες μέχρι να επιστρέψει ο Ιησούς δεν είναι εύκολο. Αλλά πρέπει να αξιοποιήσουμε στο έπακρο τους παίκτες που έχουμε αυτή τη στιγμή και αν μπορέσουμε να πάρουμε ενίσχυση, είναι υπέροχο.

Στον επόμενο γύρο κόντρα στη Μάντσεστερ Σίτι…

Είναι ανταγωνισμός. Στο Κύπελλο Αγγλίας πρέπει να παίξεις κόντρα στις καλύτερες ομάδες. Το βιώνουμε αυτό κάθε εποχή.

Παίζοντας με τη Σίτι στο Κύπελλο Αγγλίας τόσο κοντά στη σύγκρουσή μας στην Πρέμιερ Λιγκ…

Ειναι ετσι. Συμβαίνει και πρέπει να αντιμετωπίσεις τις ίδιες ομάδες σε διαφορετικές διοργανώσεις και θα προσπαθήσω να προετοιμάσω το παιχνίδι για να το κερδίσω, προφανώς. Αυτό το παιχνίδι θα είναι πολύ διαφορετικό από το πρωτάθλημα, αλλά γνωριζόμαστε πολύ καλά. Όλες οι ομάδες γνωρίζονται πολύ καλά και δεν νομίζω ότι αυτό θα αλλάξει πολύ.

Στην ήττα της περασμένης σεζόν από τη Νότιγχαμ Φόρεστ στον τρίτο γύρο…

Κάναμε επίσης επτά αλλαγές απόψε. Νομίζω ότι ήταν ένα διαφορετικό παιχνίδι από την αρχή. Μιλήσαμε για αυτό: πρέπει να πάρουμε μαθήματα και πρέπει πραγματικά να γνωρίζουμε τον σύλλογο που εκπροσωπούμε και την ιστορία που συνδέεται με αυτή τη διοργάνωση. Οπότε νομίζω ότι τα αγόρια το κατάλαβαν με τον σωστό τρόπο.

Αλλαγές στη μεσαία γραμμή έκανε…

Υπήρχαν δύο διαφορετικές στιγμές στο παιχνίδι και προφανώς κάποιοι παίκτες έχουν περισσότερο χρόνο στο γήπεδο από άλλους και υπάρχουν πράγματα που προφανώς πρέπει να βελτιώσουμε και να βελτιώσουμε, αλλά αυτή είναι η δουλειά μου

Οι αναπληρωματικοί είναι πολύ σημαντικοί σε αυτόν τον αγώνα. Έχοντας πέντε συνδρομητές – πρέπει να τους χρησιμοποιήσετε την κατάλληλη στιγμή και είχαν τον αντίκτυπο που ελπίζουμε.

Στην εμφάνιση του Smith Rowe…

Είναι καλό. Έχουν περάσει τέσσερις μήνες από τότε που έπαιξε, οπότε νομίζω ότι ήταν τέλειο να του δώσω λίγα λεπτά, να ξεφύγει από τα μπλοκ και τώρα πρέπει να αρχίσει να είναι διαθέσιμος και να αρχίσει να παίζει στο υψηλότερο επίπεδο γιατί αυτό θα χρειαστούμε αυτόν

Στην απίστευτη φόρμα του Έντι…

Προφανώς, περίμενε αυτή τη στιγμή. Ήταν υπομονετικός και είχε τη σωστή νοοτροπία για να προετοιμαστεί για αυτή τη στιγμή. Και γι’ αυτό νομίζω ότι δείχνει έτοιμος και συμπεριφέρεται όπως κάνει.

Πνευματικά δικαιώματα 2023 Arsenal Football Club plc. Η άδεια χρήσης αποσπασμάτων από αυτό το άρθρο χορηγείται με την προϋπόθεση ότι θα δοθεί η κατάλληλη πίστωση στο www.arsenal.com ως πηγή.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *