Η Premier League προτρέπεται να μάθουν από τις ΗΠΑ για να βοηθήσουν τους ομοφυλόφιλους παίκτες να βγουν έξω – ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ | Ποδόσφαιρο | άθλημα

Η κουλτούρα των αποδυτηρίων της Premier League όσον αφορά την αποδοχή της ομοφυλοφιλίας υστερεί σε σχέση με αυτή των Ηνωμένων Πολιτειών και θα πρέπει να βελτιωθεί προκειμένου να βοηθηθούν οι ομοφυλόφιλοι παίκτες και οι οπαδοί να αισθάνονται πιο άνετα στην ποδοσφαιρική κοινότητα, σύμφωνα με τον μέσο του San Diego Loyal, Collin Martin. Αυτήν τη στιγμή δεν υπάρχουν ανοιχτά ομοφυλόφιλοι παίκτες στην αγγλική κορυφαία κατηγορία, αν και ο νεαρός της Μπλάκπουλ Τζέικ Ντάνιελς έγινε ο πρώτος άνδρας επαγγελματίας ποδοσφαιριστής στο Ηνωμένο Βασίλειο μετά τον Τζάστιν Φασάνου που βγήκε νωρίτερα φέτος.

Έχει σημειωθεί μεγάλη πρόοδος σε σχέση με τη στάση απέναντι στην ομοφυλοφιλία στο ποδόσφαιρο τα τελευταία χρόνια, αλλά το θέμα παραμένει κάπως ταμπού και υπάρχει ακόμη δουλειά που πρέπει να γίνει για να συνεχιστεί το σπάσιμο του στίγματος σε όλα τα επίπεδα, από την Πρέμιερ Λιγκ μέχρι το ποδόσφαιρο βάσης. Ο Μάρτιν, ο οποίος εμφανίστηκε ως ομοφυλόφιλος το 2018, πρότεινε ότι οι παίκτες μπορεί να είναι πιο ανεκτικοί στις ΗΠΑ από ό,τι στην Αγγλία λόγω της κουλτούρας των αποδυτηρίων, η οποία, όπως είπε, θα πρέπει να εξεταστεί για να προωθηθεί η μεγαλύτερη ένταξη των ομοφυλόφιλων. τόσο παίκτες όσο και οπαδοί.

«Πιστεύω ότι γενικά έχω δει έναν τόνο προόδου στις Ηνωμένες Πολιτείες και στο ποδόσφαιρο γενικά, στα πρωταθλήματα στα οποία έχω παίξει, ωθούν πραγματικά την αποδοχή και την εκπαίδευση και νομίζω ότι είναι μεγάλη υπόθεση», είπε αποκλειστικά ο Μάρτιν. αθλητικό εξπρές.

«Στο Ηνωμένο Βασίλειο νομίζω ότι από μικρούς γνωστούς και μιλώντας με πολλούς ανθρώπους εκεί, νομίζω ότι υπάρχει περιθώριο βελτίωσης, αλλά ίσως με την κουλτούρα στα αποδυτήρια, υπάρχει ακόμα περιθώριο βελτίωσης, νομίζω και με την κουλτούρα των φιλάθλων. Τα γήπεδα μπορεί να εξακολουθούν να είναι κάτι για το οποίο οι άνθρωποι δεν αισθάνονται ασφαλείς αν είστε queer ή γκέι, νομίζω ότι υπάρχει δουλειά να γίνει εκεί, έχουμε δει πρόοδο, αλλά υπάρχει ακόμα δουλειά που πρέπει να γίνει Ολοκληρώθηκε.

JUST IN: Η Τότεναμ μπορεί να χάσει τον Antonio Conte τον Ιανουάριο καθώς το αφεντικό λαμβάνει πρόταση

«Για μένα, κοιτάζω το νεανικό επίπεδο. Πολλά από την ομοφοβία που έχω αντιμετωπίσει ήταν σε επίπεδο νεολαίας και πολλοί ομοφυλόφιλοι παίκτες δεν νομίζω ότι φτάνουν στα κορυφαία επίπεδα του ποδοσφαίρου επειδή βιώνουν αυτήν την μισητή ή ομοφοβική γλώσσα και δεν αισθάνονται ασφαλείς από τους προπονητές γλώσσα ή όταν ένας προπονητής ακούει αυτό το είδος γλώσσας στα αποδυτήρια και δεν το απορρίπτει.

“Πιστεύω ότι θα βλέπαμε περισσότερους ομοφυλόφιλους αθλητές να προοδεύουν εάν υπήρχε περισσότερη εκπαίδευση σε επίπεδο νέων, με προπονητές και παίκτες. Έχω μιλήσει με εφήβους και νέους παίκτες στις Ηνωμένες Πολιτείες, προσπαθώντας να δημιουργήσω πιο ασφαλείς ατμόσφαιρες και προσπαθώντας να εκπαιδεύσω τους παίκτες πώς να μιλάς για διαφορετικές σεξουαλικές σχέσεις, πώς να είσαι πιο ανοιχτός και να γνωρίζεις ότι ίσως ο συμπαίκτης σου δεν βγαίνει ραντεβού με γυναίκες και είναι ομοφυλόφιλος.

“Πιστεύω ότι εάν μπορούμε να δούμε περισσότερους παίκτες σε διάφορα επίπεδα, θα δούμε πρόοδο με διαφορετικούς τρόπους. Αλλά επίσης πιστεύω ότι οι ομοσπονδίες έχουν μεγάλη δουλειά προσπαθώντας να βελτιώσουν την ασφάλεια και την κουλτούρα για τους φιλάθλους που πηγαίνουν Αν οι οπαδοί μπορούν να εμφανιστούν και να υποστηρίξουν τις ομάδες τους και δεν φοβούνται να εμφανιστούν πλήρως, αυτό θα είναι επίσης σημαντικό για την προώθηση του αθλήματος.

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Ο Μάρτιν συνέχισε εξηγώντας πώς παρέμεινε διστακτικός να μιλήσει στους συμπαίκτες του αφού άκουσε προσβλητικά σχόλια από ορισμένους συμπαίκτες του κατά τη διάρκεια της θητείας του στην DC United, τα οποία τον έκαναν να αναρωτιέται αν θα ήταν ή όχι. αποδεκτό από τους ποδοσφαιρικούς συνομηλίκους του.

«Θυμάμαι για μένα προσωπικά, όταν έπαιζα για την DC United, τον Μάικλ Σαμ [a gay American football player] επρόκειτο να μπει ντραφτ στο NFL και έβαλα τους συμπαίκτες μου να πουν πολύ άσχημα πράγματα για αυτόν όταν ήταν στην τηλεόραση», πρόσθεσε ο Μάρτιν.

“Για μένα, ήταν μια στιγμή που κάθισα εκεί και σκέφτηκα, “Γι’ αυτό δεν είμαι έτοιμος να βγω έξω”. Ακριβώς λόγω ενός τέτοιου περιστατικού. Ενάμιση χρόνο ακόμη, είχα τα κότσια και ειλικρινά ήταν ένα σωρό άλλα διαφορετικά πράγματα που οδήγησαν σε αυτό, αλλά πραγματικά θα μπορούσε να είναι οτιδήποτε.

«Θα μπορούσε να είναι το γεγονός ότι έχεις… αν δεν είχα σύντροφο και δεν ένιωθα ευτυχισμένος που είμαι ομοφυλόφιλος στην αρχή ή δεν αποδεχόμουν τον εαυτό μου προσωπικά, ίσως δεν το είχα. δεν θα ήθελα εκεί είναι τόσα πολλά πράγματα που μπορούν να κρατήσουν έναν αθλητή στην ντουλάπα».

Θέλετε τα τελευταία νέα της Premier League καθώς τα δημοσιεύουμε αθλητικό εξπρές? Εγγραφείτε στην ομάδα μας στο Facebook κάνοντας κλικ εδώ.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *