Η Premier League βρίσκεται στην κορυφή του British Icon Index

Η Πρέμιερ Λιγκ έφτασε στην κορυφή του «British Icon Index» για τρίτη φορά, ξεπερνώντας άλλες κορυφαίες βρετανικές οργανώσεις και επωνυμίες στο να κάνει τους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο να έχουν θετική άποψη για το Ηνωμένο Βασίλειο.

Το British Icon Index είναι μια ανάλυση 14 βασικών βρετανικών ιδρυμάτων, βιομηχανιών και εμπορικών σημάτων, που εξετάζει τον τρόπο με τον οποίο το κοινό σε 11 διαφορετικές χώρες αντιδρά σε αυτά.

Η Yonder Consulting πραγματοποίησε τουλάχιστον 1.000 συνεντεύξεις σε κάθε χώρα, με τους ερωτηθέντες να κληθούν να βαθμολογήσουν αυτά τα “εικονίδια” σε 10 χαρακτηριστικά ή μετρήσεις.

Τα 14 ιδρύματα που αναλύθηκαν ήταν η Premier League, η Rolls-Royce, τα βρετανικά πανεπιστήμια, η British Airways, το BBC, η Jaguar Land Rover, ο βρετανικός κινηματογράφος, η βρετανική μουσική, η βρετανική μόδα, το Βρετανικό Συμβούλιο, η HSBC, η Monarchy, οι Dyson και οι Harrods.

Τα βασικά ευρήματα της έκθεσης περιλαμβάνουν:
– Η Premier League βρίσκεται στην κορυφή του British Icon Index, με τη Rolls-Royce και τα βρετανικά πανεπιστήμια δεύτερη και τρίτη, επιβεβαιώνοντας την Premier League ως μια σημαντική ιστορία επιτυχίας στις εξαγωγές του Ηνωμένου Βασιλείου.
– Το 87% όλων των ερωτηθέντων είπε ότι η Premier League τους έκανε να σκεφτούν πιο θετικά τη Μεγάλη Βρετανία.
– Η Πρέμιερ Λιγκ βρέθηκε στην κορυφή των πέντε αγορών στην Αφρική και την Ασία (Αίγυπτος, Νιγηρία, Ινδονησία, Ταϊλάνδη και Βιετνάμ). Η Rolls-Royce βγήκε στην κορυφή σε άλλες πέντε, και τα βρετανικά πανεπιστήμια είναι πρώτα στη Βραζιλία.
– Η Πρέμιερ Λιγκ απέδωσε καλά σε μια σειρά από χαρακτηριστικά, κερδίζοντας τις υψηλότερες βαθμολογίες «οικείωσης» και «ευνοϊκότητας» σε οποιαδήποτε αγορά.
– Η Πρέμιερ Λιγκ κατατάχθηκε θετικά σε όλα τα δημογραφικά στοιχεία, αλλά ιδιαίτερα μεταξύ των «Leaders of Tomorrow», καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση μεταξύ των νέων ηλικίας 18-34 ετών

Ζητήθηκε από τους ερωτηθέντες να βαθμολογήσουν κάθε ίδρυμα με χαρακτηριστικά όπως ο νεωτερισμός, ο ενθουσιασμός και η αυτοπεποίθησή του, καθώς και ο βαθμός αναγνώρισής του σε παγκόσμιο επίπεδο.

Στη συνέχεια, τα αποτελέσματα αναλύθηκαν από τον Yonder για να βρεθεί το κρυφό χαρακτηριστικό που πλησίαζε περισσότερο στο συνδυασμό όλων των θετικών ιδιοτήτων που δοκιμάστηκαν. Το μερίδιο αυτού του κρυμμένου “παράγοντα Χ” κάθε εικονιδίου είναι αυτό που καθορίζει τη θέση τους στο Βρετανικό Ευρετήριο Εικονιδίων.

Όπως και σε προηγούμενες μελέτες, μάρκες πολυτελείας όπως η Rolls-Royce και η Jaguar Land Rover συνέχισαν να έχουν καλές επιδόσεις σε κάθε αγορά που ερευνήθηκε, όπως και ιδρύματα όπως τα πανεπιστήμια του Ηνωμένου Βασιλείου και το BBC.

Ωστόσο, ήταν η παγκόσμια εμβέλεια της Πρέμιερ Λιγκ που την είδε ξανά στην κορυφή του βρετανικού Icon Index, με ιδιαίτερα ισχυρές επιδόσεις στη Νοτιοανατολική Ασία και την Αφρική.

Για άλλη μια φορά, η Πρέμιερ Λιγκ απέδειξε την ικανότητά της να ασχολείται με άλλους πληθυσμούς εκτός από αυτούς που ενδιαφέρονται για το ποδόσφαιρο, και με απαράμιλλη απήχηση στους νέους.

Ρίτσαρντ Μάστερς, Διευθύνων Σύμβουλος της Πρέμιερ Λιγκ είπε: “Για περισσότερα από 30 χρόνια, η Πρέμιερ Λιγκ προσφέρει απίστευτο ποδόσφαιρο που έχει αιχμαλωτίσει τη φαντασία των φιλάθλων σε όλο τον κόσμο. Είναι χάρη στους καλύτερους παίκτες στον κόσμο που παράγουν συναρπαστικά παιχνίδια κάθε εβδομάδα και το προφίλ των συλλόγων μας.

«Το ποδόσφαιρο έχει τη δύναμη να εμπνέει ανθρώπους όλων των ηλικιών και είμαστε περήφανοι που βρεθήκαμε στην κορυφή του British Icon Index για τρίτη φορά, μπροστά από έναν αριθμό άλλων διεθνώς αναγνωρισμένων οργανισμών».

Andrew Bowie, Υπουργός Εξαγωγών στο Τμήμα Διεθνούς Εμπορίου είπε: “Τι τρεμπλ για την Premier League. Είναι πραγματικά φανταστικό να βλέπεις μια από τις πιο πολύτιμες μάρκες του Ηνωμένου Βασιλείου και τις μεγαλύτερες εξαγωγές να ευδοκιμεί σε όλο τον κόσμο και να κερδίζει αυτή τη διάκριση για τρίτη συνεχόμενη φορά.

“Με εξαγωγές μεταδόσεων αξίας 1,4 δισεκατομμυρίων λιρών μόνο το 2020, η παγκόσμια επιτυχία του League είναι μια ιστορία επιτυχίας στις εξαγωγές – αναπτύσσοντας την οικονομία και υποστηρίζοντας σχεδόν 100.000 θέσεις εργασίας. ΗΒ.”

Ρικ Νάι, κύριος δικηγόρος εκεί σχολίασε: «Καθώς το Ηνωμένο Βασίλειο επιδιώκει να ενισχύσει τις συμμαχίες του παγκοσμίως, η χώρα χρειάζεται εικονίδια που αναγνωρίζονται και θαυμάζονται παγκοσμίως και μπορούν να προσελκύσουν ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Η Premier League είναι η καλύτερη από αυτές.

ΛΗΨΗ: Ευρετήριο Βρετανικών εικονιδίων (PDF; 6,1 MB)

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *