Η Panini λανσάρει την πρώτη συλλογή γυναικείων αυτοκόλλητων ποδοσφαίρου για το ισπανικό πρωτάθλημα

Η ιταλική εταιρεία αυτοκόλλητων Panini ανακοίνωσε ότι η Panini Cromos θα λανσάρει μια συλλογή για την κορυφαία κατηγορία της Ισπανίας, τη Γυναικεία Football League First Division, γνωστή ως Liga F.

Μετά την επιτυχία παρόμοιων συλλογών γυναικείου ποδοσφαίρου για διεθνή τουρνουά, η Ισπανία έκανε ένα βήμα μπροστά από ορισμένους από τους Ευρωπαίους αντιπάλους της, λανσάροντας το πρώτο άλμπουμ με αυτοκόλλητα Panini για ένα εθνικό πρωτάθλημα γυναικών, το οποίο αναμφίβολα θα προκαλέσει αμφιβολία για τη ζήτηση για παρόμοιες συλλογές σε άλλα χώρες.

Η συμφωνία της Panini με τη La Liga F ξεκινά αυτή τη σεζόν και θα διαρκέσει αρχικά μέχρι την εκστρατεία 2026/2027 και έχει περιγραφεί στην Ισπανία ως “ένα ιστορικό βήμα για να προσθέσει στην ασταμάτητη εξέλιξη του ισπανικού γυναικείου ποδοσφαίρου από τότε που άρχισε να ταξινομείται ως επαγγελματικό άθλημα. και ένα περαιτέρω βήμα στην ανάπτυξη και εξάπλωση της Α’ Κατηγορίας στη χώρα μας».

Είναι η τελευταία εμπορική συμφωνία για τη γυναικεία ελίτ της Ισπανίας, η οποία μετονομάστηκε σε Liga F, μια ιδιωτική αθλητική ένωση τον Ιούνιο. Τώρα και οι 16 ομάδες ταξινομούνται ως επαγγελματικές και τον Σεπτέμβριο το πρωτάθλημα υπέγραψε πενταετή συνεργασία με τον όμιλο DAZN για αποκλειστική μετάδοση κάθε αγώνα του στην Ισπανία και σε όλο τον κόσμο.

Η πρώτη συλλογή της La Liga F θα περιλαμβάνει αυτοκόλλητα με έμβλημα συλλόγων, φωτογραφίες ομάδων, προπονητές και κανονικούς παίκτες από κάθε ομάδα και θα επιδιώξει να συμβάλει στην προβολή και την αναγνώριση όλης της δουλειάς που έγινε για την επίτευξη του επαγγελματισμού ως ορόσημο για το ισπανικό γυναικείο άθλημα.

Ιδρύθηκε στη Μόντενα της Ιταλίας το 1961, η Panini πουλούσε αρχικά αυτοκόλλητα ιταλικών ανδρών παικτών σε πακέτα των δύο. Η μεγάλη διεθνής τους επιτυχία ήρθε το 1970 όταν υπέγραψαν συμφωνία αδειοδότησης με τον παγκόσμιο κυβερνητικό οργανισμό FIFA για την παραγωγή μιας συλλογής για το Παγκόσμιο Κύπελλο Ανδρών εκείνης της χρονιάς στο Μεξικό.

Η Panini έγινε από τότε συνώνυμη με τις συλλογές αυτοκόλλητων σε όλο τον κόσμο, κατέχοντας τα δικαιώματα άδειας σε πολλά εγχώρια πρωταθλήματα ανδρών, όπως η αγγλική Premier League, η ισπανική La Liga και η ιταλική Serie A, καθώς και η προσοδοφόρα συλλογή του Παγκοσμίου Κυπέλλου της FIFA.

Το 2011 κυκλοφόρησαν την πρώτη τους συλλογή γυναικείου ποδοσφαίρου πριν από το Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών εκείνης της χρονιάς στη Γερμανία, η επιτυχία του οποίου οδήγησε σε περαιτέρω εκδόσεις το 2015 και το 2019. Το 2017 κυκλοφόρησαν επίσης τα πρώτα τους αυτοκόλλητα για τους τελικούς του UEFA Women’s Euro καλοκαιρινό τουρνουά στην Αγγλία.

Ωστόσο, πριν από αυτό τον Απρίλιο, η UEFA ανακοίνωσε ότι είχε υπογράψει εξαετή συμφωνία με την αντίπαλη εταιρεία Topps για να γίνει ο επίσημος συνεργάτης αυτοκόλλητων και εμπορικών καρτών για τα τουρνουά της εθνικής ομάδας μέχρι το 2028. Συλλογή αυτοκόλλητων UEFA Women’s Euro 2025.

Στο Βέλγιο, η εθνική συλλογή αυτοκόλλητων ποδοσφαίρου περιλάμβανε γυναικείες ομάδες μαζί με ανδρικές ομάδες σε ένα άλμπουμ “Pro-League” και το 2019 η Tine De Caigny έγινε η πρώτη γυναίκα που εμφανίστηκε στο εξώφυλλο, αλλά παρά το προφανές ενδιαφέρον για αυτοκόλλητα, μέχρι τώρα υπήρχε δεν ήταν μια συλλογή Panini βασισμένη σε ένα πρωτάθλημα ποδοσφαίρου γυναικών.

Νωρίτερα εκείνο το έτος, ο Lluís Torrent, γενικός διευθυντής της Panini στην Ισπανία, απέρριψε την πιθανότητα εισαγωγής μιας συλλογής αυτοκόλλητων για το γυναικείο πρωτάθλημα, λέγοντας “δυστυχώς είναι πολύ μακριά. Έχουμε δημοσιεύσει αυτό για το γυναικείο Κύπελλο και δεν Δεν δουλεύει. Όλοι όσοι υπερασπίζονται το γυναικείο ποδόσφαιρο ξέχασαν να πάνε να αγοράσουν τα αυτοκόλλητα. Μην ανησυχείτε, όταν δούμε ότι είναι εφικτό, θα το κάνουμε.”

Τρία χρόνια αργότερα, ήρθε εκείνη η μέρα με την Torrent να παραδέχεται ότι η συμφωνία La Liga F ήρθε μετά από μήνες διαπραγματεύσεων. Είπε: «Αυτό αντιπροσωπεύει μια συναρπαστική πρόκληση που θα αντιμετωπίσουμε με τη μέγιστη αυστηρότητα, τις μέγιστες εγγυήσεις και τη μέγιστη ένταση, όπως συνήθως σε όλες τις συλλογές που αναπτύσσουμε στον Όμιλο Panini».

Ο Πρόεδρος της Liga F, Beatriz Álvarez πρόσθεσε ότι «αυτή η συλλογή θα είναι ένα νέο βήμα και ένα άλλο στρατηγικό βήμα στην επέκταση και προβολή της Liga F. Το να γίνει αυτό μέσω μιας μάρκας με το κύρος και το ιστορικό της Panini είναι πηγή υπερηφάνειας για εμάς και θα επιτρέψει στο γυναικείο ποδόσφαιρο να έχει το πρώτο άλμπουμ στην ιστορία του».

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *