Η LaLiga αναλύει ηχογραφήσεις και βίντεο για να επισημάνει ρατσιστικές προσβολές

Ο εξτρέμ της Ρεάλ Μαδρίτης Βινίσιους Τζούνιορ υπαινίσσεται την έλλειψη δράσης από την ισπανική πλευρά.

Εν όψει της ανάρτησης του παίκτη της Ρεάλ Μαδρίτης, Βινίσιους Τζούνιορ στα προφίλ του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στην οποία αναφέρεται στην αδράνεια της LaLiga στον αγώνα κατά του ρατσισμού, η LaLiga εντόπισε ρατσιστικές προσβολές που δημοσιεύτηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από ορισμένα άτομα στις εξέδρες στο Estadio de Zorrilla. Αυτά τα αδικήματα θα καταγγελθούν στην Επιτροπή Καταπολέμησης της Βίας και στην Εισαγγελία Εγκλημάτων Μίσους, όπως έχει γίνει σε άλλες περιπτώσεις όταν η La Liga, μετά από διερεύνηση ρατσιστικής συμπεριφοράς εντός και εκτός γηπέδων, πρωτοστάτησε στην καταπολέμηση αυτού του τύπου συμπεριφοράς .

Καταγγελία ρατσιστικών προσβολών στην Εισαγγελία

Στην περίπτωση ρατσιστικών προσβολών από οπαδούς εναντίον παικτών, εκτός από την αναφορά των γεγονότων στην προαναφερθείσα Κρατική Επιτροπή, από τη σεζόν 2018/19, η LaLiga έχει επίσης παραπέμψει αυτές τις υποθέσεις στη δίωξη για εγκλήματα μίσους.

Ακολουθεί μια περίληψη ορισμένων από τις καταγγελίες που υποβλήθηκαν και το τρέχον νομικό τους καθεστώς.

Ο Ινάκι Γουίλιαμς στη Βαρκελώνη:

25 Ιανουαρίου 2020, κατά τη διάρκεια του αγώνα RCD Espanyol de Barcelona ενάντια στην Athletic Club, που πραγματοποιήθηκε στο στάδιο RCDE. Στο 69ο λεπτό της αναμέτρησης, καθώς ο Ινάκι Γουίλιαμς έφυγε από το γήπεδο, αρκετοί οπαδοί φώναξαν ρατσιστικές ύβρεις.

Το Πρωτοδικείο της Cornellá de Llobregat μεταβίβασε την προκαταρκτική διαδικασία στο Δημόσιο Υπουργείο και στη LaLiga (ως το κατηγορούμενο μέρος) ώστε να μπορέσουν να ζητήσουν την έναρξη προφορικής δίκης κατά των ενόχων που εξαπέλυσαν ρατσιστικές προσβολές στον παίκτη του Athletic Club Inaki. Ουίλιαμς. Η LaLiga, η οποία ανέφερε τις υποτιθέμενες ρατσιστικές συκοφαντίες εναντίον της Williams στην εισαγγελία, κατέθεσε κατηγορητήριο ζητώντας τη δίκη.

Ο Βινίσιους Τζούνιορ στη Βαρκελώνη:

Στην περίπτωση του παίκτη της Ρεάλ Μαδρίτης, Vinicius Jr., η LaLiga υπέβαλε μήνυση για έγκλημα μίσους στην Εισαγγελία της Βαρκελώνης για την κακοποίηση που υπέστη κατά τη διάρκεια του ElClásico στο Camp Nou στις 24 Οκτωβρίου 2021. Η LaLiga ενημερώθηκε από την εισαγγελία ότι η καταγγελία είχε απορριφθεί «γιατί δεν έχουν εντοπιστεί οι δράστες».

Vinicius Jr. στη Μαγιόρκα:

Η LaLiga υπέβαλε μήνυση για έγκλημα μίσους στην Εισαγγελία των Βαλεαρίδων για τις ρατσιστικές φωνές εναντίον του παίκτη κατά τη διάρκεια του αγώνα RCD Mallorca εναντίον Real Madrid στις 14 Μαρτίου 2022 στο Estadio de Son Moix. Στην προκειμένη περίπτωση, ο λόγος για τον οποίο η εισαγγελία έκλεισε την καταγγελία ήταν ότι «η έντονη έκφραση και ήχοι, αναμφίβολα τυπικοί αγενείς και απεχθής συμπεριφορές, καθώς και προσβλητικοί και απολύτως κατακριτέοι, δεν φαίνεται να έχουν αρχικά, για τη συγκεκριμένη υπόθεση εν λόγω, η διεκδικούμενη δημόσια εγκληματική διάσταση».

Vinicius Jr στη Μαδρίτη:

Ρατσιστικές φωνές κατά του Vinicius Jr, στις 18 Σεπτεμβρίου 2022, μέσα και έξω από το Estadio Metropolitano, πριν και κατά τη διάρκεια του αγώνα Atlético de Madrid-Real Madrid, αναφέρθηκαν επίσης.

Ο Νίκο Γουίλιαμς στη Σεβίλλη:

Εν τω μεταξύ, ο Nico Williams, αδερφός του Iñaki και επίσης παίκτης της Athletic, έπεσε θύμα ρατσιστικής κακοποίησης στις 13 Μαρτίου 2022 στο Estadio Benito Villamarín, κατά τη διάρκεια του αγώνα Real Betis – Athletic Club, κάτι που έγινε επίσης αντικείμενο καταγγελίας από τη LaLiga. Αυτή η υπόθεση έκλεισε επίσης από την Εισαγγελία της Σεβίλλης για εγκλήματα μίσους επειδή «αν και δεν έκανε δήλωση, αφού μελέτησε τους λογαριασμούς του κατηγορουμένου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, φαίνεται ότι δεν είναι άτομο που σκοπεύει να προωθήσει τον ρατσισμό ή ότι Η εξέταση του ποινικού δικαίου ως έσχατης λύσης οδηγεί στη σκέψη ότι, παρά την ανακρίβεια των ενεργειών, δεν υπερβαίνουν το πεδίο εφαρμογής του ποινικού αδικήματος».

Akapo στη Γρανάδα:

Η LaLiga ενήργησε με τον ίδιο τρόπο στην περίπτωση του Carlos Akapo, τότε παίκτη της Cádiz CF, ο οποίος επίσης υπέστη ρατσιστική κακοποίηση στο Estadio de los Cármenes κατά τη διάρκεια του αγώνα εναντίον της Granada CF στις 28 Φεβρουαρίου 2022. Σε αυτήν την περίπτωση, πρέπει να σημειωθεί ότι η Granada CF αναγνώρισε τον υποστηρικτή, ο οποίος επίσης παραδόθηκε οικειοθελώς στην αστυνομία. Η υπόθεση βρίσκεται ακόμη υπό έρευνα από την εισαγγελία της Γρανάδας για εγκλήματα μίσους.

Η LaLiga θα συνεχίσει να ηγείται της μάχης ενάντια στη μάστιγα του ρατσισμού, της ξενοφοβίας και της μισαλλοδοξίας στον αθλητισμό, όχι μόνο με λόγια αλλά και με πράξεις, όπως αποδεικνύεται από τα μέτρα που περιγράφονται παραπάνω. Στόχος της LaLiga είναι η μηδενική βία στον αθλητισμό και για το σκοπό αυτό, πραγματοποιούνται διαφορετικές πρακτικές πρόληψης, εντοπισμού και αναφοράς κάθε μέρα αγώνα, οι οποίες στη συνέχεια αναφέρονται στην Κρατική Επιτροπή κατά της βίας, του ρατσισμού, της ξενοφοβίας και της μισαλλοδοξίας στον αθλητισμό, καθώς και στην Υπηρεσία του Γενικού Εισαγγελέα για Εγκλήματα Μίσους. Ομοίως, η LaLiga καταγγέλλει και κινείται νομικά σε κάθε ποινική διαδικασία που σχετίζεται με πράξεις βίας που έχουν συμβεί στον χώρο του ποδοσφαίρου.

Για περισσότερες ενημερώσεις, ακολουθήστε τον Khel Now στο Facebook, Κελάδημακαι Instagram και γίνετε μέλος της κοινότητάς μας στο Telegram.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *