Η La Liga κατέθεσε καταγγελία μετά από ρατσιστική κακοποίηση εναντίον του αστέρα της Ρεάλ Μαδρίτης, Βινίσιους Τζούνιορ.

Η La Liga ανέλαβε δράση μετά Ρεάλ Μαδρίτης Ο Star Vinicius Jr. έγινε στόχος ρατσιστικής κακοποίησης κατά τη διάρκεια ενός παιχνιδιού στις 30 Δεκεμβρίου. Ο σταρ είχε πετάξει αντικείμενα από την κερκίδα μετά την αλλαγή κόντρα στη Ρεάλ Βαγιαδολίδ, και πλάνα που έγινε viral φάνηκε να δείχνει λεκτική ρατσιστική κακοποίηση από ορισμένους από τους ντόπιους θαυμαστές. Αργότερα το Σάββατο, ο ίδιος ο παίκτης επέκρινε τη La Liga, λέγοντας ότι το πρωτάθλημα «συνεχίζει να μην κάνει τίποτα» για τους ρατσιστές οπαδούς.

Ο Βινίσιους Τζούνιορ μοιράστηκε μια φωτογραφία του με τον Μπενζεμά στα social media του και έγραψε: “Ο Θεός να μας έχει καλά! Οι ρατσιστές συνεχίζουν να πηγαίνουν στα γήπεδα και να παρακολουθούν τον μεγαλύτερο σύλλογο στον κόσμο από κοντά και η @LaLiga συνεχίζει να μην κάνει τίποτα… Θα συνεχίσω με το κεφάλι ψηλά και να πανηγυρίζω τις νίκες μου και της Μαδρίτης. Στο τέλος, φταίω ΕΓΩ».

Το ισπανικό πρωτάθλημα εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση την Τρίτη, αναφέροντας ότι «η LaLiga κατέθεσε τις αντίστοιχες κατηγορίες σχετικά με τις ρατσιστικές προσβολές κατά του ποδοσφαιριστή Vinicius Jr κατά τη διάρκεια του αγώνα μεταξύ Ρεάλ Βαγιαδολίδ και Ρεάλ Μαδρίτης την τελευταία ημέρα, ενώπιον των δικαστικών, διοικητικών και αρμόδιων οργάνων. φίλαθλοι. Θα κάνουν μερικές αλλαγές, συμπεριλαμβανομένης της παρουσίας περισσότερων Αξιωματικών Ακεραιότητας στα γήπεδα.

Το CBS Sports διαθέτει ένα ολοκαίνουργιο καθημερινό podcast ποδοσφαίρου, που καλύπτει όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το όμορφο παιχνίδι. Φροντίστε να ακολουθήσετε το House of Champions για κάλυψη των μεγαλύτερων αγώνων, ιστοριών, μεταγραφικών ειδήσεων με τον Fabrizio Romano και όλα όσα συμβαίνουν στο πιο δημοφιλές άθλημα του κόσμου.

Ιδού η δήλωση:

“Έχει κατατεθεί ποινική κατηγορία για εγκλήματα μίσους στα Πρωτοδικεία της Βαγιαδολίδ, υποστηριζόμενη από οπτικοακουστικά στοιχεία που συλλέχθηκαν κατά την έρευνα που διεξήχθη μέσω εικόνων και ηχητικών αποσπασμάτων που δημοσιεύθηκαν σε ανοιχτές πηγές. Η LaLiga ζήτησε επίσης από τα Πρωτοδικεία της Βαγιαδολίδ να διαβιβάσει την καταγγελία Επιπλέον, και όπως συνέβαινε εδώ και αρκετές σεζόν, έχει κατατεθεί έκθεση για ρατσιστικές προσβολές στην Επιτροπή Ανταγωνισμού της RFEF και στην Επιτροπή του Κράτους κατά της βίας, του ρατσισμού, της ξενοφοβίας και της μισαλλοδοξίας στον αθλητισμό. μελετήθηκε και αξιολογήθηκε με σκοπό την κύρωση».

“Η LaLiga θα εντείνει επίσης τις συνεχιζόμενες προσπάθειές της για την εξάλειψη κάθε μορφής βίας, ρατσισμού ή ξενοφοβίας εντός και εκτός των γηπέδων. Κατά συνέπεια, ο αριθμός των αξιωματικών ακεραιότητας της LaLiga που είναι παρόντες σε αγώνες όπου υπάρχει κίνδυνος ρατσιστικών προσβολών θα αυξηθεί, προκειμένου για να μεγιστοποιηθεί ο εντοπισμός και ο εντοπισμός αυτού του τύπου συμπεριφοράς, που δεν έχει θέση στον αθλητισμό. υπάρχει κίνδυνος πιθανής ρατσιστικής συμπεριφοράς στις εξέδρες, θα μεταδίδονται μηνύματα στο ηχοσύστημα και στις διαφημιστικές πινακίδες γύρω από το γήπεδο για την καταπολέμηση και την καταδίκη του ρατσισμού”. .

«Στόχος της La Liga είναι η μηδενική βία στον αθλητισμό και για να επιτευχθεί αυτό, διεξάγονται ποικίλες πρακτικές εκπαίδευσης, πρόληψης, εντοπισμού και αναφοράς κάθε μέρα αγώνα, οι οποίες στη συνέχεια αναφέρονται στο Κράτος κατά της βίας, του ρατσισμού, της ξενοφοβίας και της μισαλλοδοξίας στον αθλητισμό. καθώς και στη Γενική Εισαγγελία για Εγκλήματα Μίσους. Ομοίως, η LaLiga καταγγέλλει και ασκεί αγωγή σε ποινική δίωξη που σχετίζεται με πράξεις βίας στον χώρο του ποδοσφαίρου. Η LaLiga συνεχίζει να συνεργάζεται με συλλόγους, παίκτες, αρχές και όλα τα εμπλεκόμενα μέρη το άθλημα να διασφαλίσει ότι δεν υπάρχει χώρος για βίαιη ή ρατσιστική συμπεριφορά στο ποδόσφαιρο».

Τον Οκτώβριο του 2021, η La Liga ανέφερε ρατσιστικές συκοφαντίες που στόχευαν τον Βραζιλιάνο στο γραφείο του εισαγγελέα σε ένα άλλο περιστατικό.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *