Η Σαουθάμπτον αλλάζει θεμελιωδώς υπό την ιδιοκτησία της Sport Republic

Η Sport Republic χτίζει τη Σαουθάμπτον στην εικόνα της.

Ο σύλλογος αλλάζει θεμελιωδώς, από τα γρανάζια της καθημερινής λειτουργίας του σε ένα μακροπρόθεσμο όραμα.

Σε σύγκριση με τον τρόπο που λειτουργούσε η Σαουθάμπτον υπό τον πρώην ιδιοκτήτη-φαντάσματα Gao Jisheng, όπου ο διευθύνων σύμβουλος Martin Semmens και ο διευθύνων σύμβουλος Toby Steele αφέθηκαν να διευθύνουν την επιχείρηση και το έκαναν με ικανοποίηση, Οι συνιδρυτές της Sport Republic, Rasmus Ankersen και Henrik Kraft είναι σημαντικά πιο δραστήριοι.

Η παρουσία δύο κεντρικών προσωπικοτήτων σε Kraft και Ankersen οδήγησε σε αναπόφευκτες αλλαγές στη δυναμική του διοικητικού συμβουλίου της Σαουθάμπτον και στα βασικά πρόσωπα της υποδομής.

Ειδικά όταν εμπλέκεται κάποιος σαν τον Άνκερσεν, δεδομένης της μεγάλης ποδοσφαιρικής του εμπειρίας και των ιδιόμορφων τρόπων εργασίας του. Όπως δείχνει ο διορισμός του Νέιθαν Τζόουνς ως προπονητής, έχει λόγο σε όλες τις κρίσιμες ποδοσφαιρικές αποφάσεις.

Προγραμματισμένη αποχώρηση του διευθυντή ποδοσφαίρου Ματ Κρόκερ στο τέλος της σεζόν έχει δώσει έμφαση στη σειρά ραμφίσματος της Σαουθάμπτον τον περασμένο μήνα, παρά πολλές άλλες μικρότερες εξόδους πριν από τον Κρόκερ. Συμπεριλαμβανομένου του ρόλου του διευθυντή ποδοσφαίρου, η Σαουθάμπτον έχει τρεις ανεκπλήρωτες διευθυντικές θέσεις.

Η Σαουθάμπτον προσέγγισε τον προπονητή της ακαδημίας της Μάντσεστερ Σίτι Τζέισον Γουίλκοξ για να αναλάβει τον Κρόκερ.


Ο Κρόκερ φεύγει από τη Σαουθάμπτον στο τέλος της σεζόν (Φωτογραφία: Matt Watson/Southampton FC μέσω Getty Images)

Ο εμπορικός διευθυντής Ντέιβιντ Τόμας αποχωρεί επίσης και η Σαουθάμπτον δεν έχει ακόμη ορίσει έναν αντικαταστάτη για τον επικεφαλής στρατολόγησης Τζο Σιλντς, ο οποίος αναμένεται να ενταχθεί στην Τσέλσι μόλις πάρει την άδεια κηπουρικής τον Φεβρουάριο.

Η Sport Republic βρίσκεται στη διαδικασία συγκέντρωσης του συστήματος σκάουτινγκ της Σαουθάμπτον, Αθλητισμός μπορεί να αποκαλύψει. Πράγματι, οι παίκτες θα αναζητηθούν για το μοντέλο πολλαπλών συλλόγων της Sport Republic, αντί να στρατολογηθούν ειδικά για τη Σαουθάμπτον ή τη μοναδική άλλη ομάδα προς το παρόν, την τουρκική Γκοζτεπέ της δεύτερης κατηγορίας.

Ο Τομ Στόκγουελ, ο διευθυντής πληροφοριών παικτών της Σαουθάμπτον και ένας παράγοντας επιρροής στο τμήμα προσλήψεων, έχει επιφορτιστεί με τη μετακίνηση σκάουτερ από το Σαουθάμπτον στο Sport Republic.

Ο Άνκερσεν έπαιξε καθοριστικό ρόλο στη μετάβαση, φέρνοντας τους υπαλλήλους του συλλόγου της Σαουθάμπτον σε έναν ευρύτερο ρόλο στη σύνθεση πολλών συλλόγων. Θα σημάνει απώλειες για το υπάρχον προσωπικό, το οποίο μπορεί να ήταν απροετοίμαστο ή απρόθυμο να δει τη θητεία του στη Σαουθάμπτον να αλλάζει και, σε ορισμένες περιπτώσεις, να περιθωριοποιείται.

Εδώ και ένα χρόνο, από την έλευση της Sport Republic, αρκετοί σκάουτερ αποφάσισαν να φύγουν. Ο Dave Carstairs, ο οποίος ήταν επικεφαλής σκάουτερ στη Σαουθάμπτον από το 2010, έφυγε και εργάζεται για Η Προσκοπική Εταιρεία στην Ολλανδία.

Άλλοι σκάουτερ φέρεται να ήταν δυσαρεστημένοι με την κατεύθυνση που έπαιρνε η διαδικασία στρατολόγησης της Σαουθάμπτον. Εν ολίγοις, ο τρόπος με τον οποίο θέλει να λειτουργήσει το τμήμα έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την εποχή του πρώην διευθυντή ποδοσφαίρου Ross Wilson, όταν η στρατολόγηση λειτουργούσε με πιο παραδοσιακό τρόπο. Ο Wilson επέβλεψε ένα δίκτυο προσκόπων που θα είχαν τη συμβολή τους σε πιθανούς στόχους. Υπήρχε μια διαδικασία λήψης αποφάσεων που ξεκαθάρισε την ιεραρχία – οι πρόσκοποι ήξεραν σε ποιον απάντησαν και ποιος ενέκρινε τις υπογραφές.

Το μοντέλο πολλαπλών συλλόγων της Σαουθάμπτον είναι ξεχωριστό, κυρίως λόγω της ομοιομορφίας μεταξύ του τρόπου λειτουργίας του καθενός. Η Sport Republic συνεχίζει την «ευθυγράμμιση» της διασυνδέοντας όλους τους συλλόγους. Σημαίνει υιοθέτηση μιας μοναδικής άποψης. Η Sport Republic εξακολουθεί να σκοπεύει να αποκτήσει περισσότερους συλλόγους στην Ευρώπη και διατηρεί ενδιαφέρον για τη γαλλική Valenciennes. Η ιρλανδική ομάδα Shelbourne θα μπορούσε επίσης να είναι στο ραντάρ του.

Ο Ankersen βλέπει την στρατολόγηση και τη μετακίνηση παικτών μεταξύ της ομπρέλας πολλών συλλόγων ως πλεονέκτημα, δίνοντας στην ομάδα που αποκτά το καλύτερο ταλέντο – η οποία είναι πιθανό να είναι η Σαουθάμπτον, δεδομένου ότι είναι η κορυφαία ομάδα – ένα πλεονέκτημα. καλύτερο ποσοστό επιτυχίας, χάρη στην τις γνώσεις των σκάουτερ της Sport Republic. και οι προπονητές έχουν πάνω τους.

Η κριτική γνώση για την ικανότητα ενός παίκτη να βελτιωθεί, τη νοοτροπία του και τις ιδιαίτερες ιδιότητες του βοηθά στην αύξηση της πιθανότητας μιας προπόνησης υπογραφής. Στο Brentford, ο Ankersen εργάστηκε μαζί με τον Phil Giles σε ρόλο συνδιευθυντή, ενθαρρύνοντας μια πιο συνεργατική δυναμική στην πρόσληψη παικτών.

Με τη σειρά του, όσο πιο επιτυχημένος είναι ένας παίκτης στο μοντέλο Sport Republic, τόσο πιο ακριβός θα είναι όταν τελικά πουληθεί σε μια ομάδα εκτός της σφαίρας πολλών συλλόγων του. Τονίζεται ότι η Sport Republic δεν προσελκύει μόνο νέους παίκτες για διασκέδαση – αγοράζουν για να πουλήσουν για κέρδος, εξ ου και η απροθυμία της Σαουθάμπτον να αγοράσει παίκτες άνω των 26 ετών.

Αυτό φάνηκε στις δύο πρώτες μεταγραφές της Σαουθάμπτον τον Ιανουάριο. Ο Μίσλαβ Όρσιτς, 30 ετών, υπέγραψε συμφωνία χαμηλού κόστους και χαμηλού κινδύνου αξίας 6 εκατομμυρίων ευρώ (5,3 εκατομμύρια £, 6,5 εκατομμύρια δολάρια), αλλά ο Κάρλος Αλκαράζ, ο οποίος ήταν ο στόχος προτεραιότητας του συλλόγου στη μεσαία γραμμή, θα υποβληθεί σε ιατρικές εξετάσεις το απόγευμα της Τρίτης για ένα ευρώ. Μεταφορά 14 μέτρων από το Racing Club. Στα 20, ο Alcaraz είναι περισσότερο εναρμονισμένος με την πολιτική του συλλόγου για τους νέους και η Sport Rebulic είναι επομένως έτοιμη να δικαιολογήσει μια μεγαλύτερη δαπάνη.

Κάρλος Αλκαράζ, Σαουθάμπτον


Ο 20χρονος Αλκαράζ αναμένεται να ενισχύσει τον μέσο της Σαουθάμπτον (Φωτογραφία: Rodrigo Valle/Getty Images)

Η Bournemouth, επίσης υπό νέα ιδιοκτησία, ετοιμάζει μια δομή πολλαπλών συλλόγων, με επικεφαλής τον Αμερικανό επιχειρηματία Bill Foley. Μιλώ σε Αθλητισμός, Ο Φόλεϊ αποκάλυψε ότι η διαδικασία στρατολόγησης της Μπόρνμουθ θα διέφερε από αυτή των γειτόνων της στη νότια ακτή, αντιμετωπίζοντας κάθε ομάδα της κατά περίπτωση.

Η Μπόρνμουθ βρίσκεται σε αποκλειστικές συνομιλίες για να αγοράσει ένα μειοψηφικό μερίδιο στη γαλλική Λοριάν και έχει διερευνήσει μια επένδυση στη βραζιλιάνικη Μποταφόγκο.

«Εξαρτάται από το πόσο δυνατοί είναι όσον αφορά το πώς λειτουργεί το ποδόσφαιρο», είπε ο Φόλεϊ. «Στην περίπτωση του συλλόγου της Ligue 1 (Lorient) Αγοράζω, είναι πολύ συμπαγείς. Έχουν υπέροχο πρόγραμμα. Αλλά είναι έτοιμοι να μας συμβουλευτούν και θα συνεργαστούμε μαζί τους. Ένας σύλλογος από άλλη χώρα μπορεί να μην είναι τόσο δυνατός από την πλευρά του ποδοσφαίρου, επομένως θα πρέπει να είναι πιο αφοσιωμένος. Είναι πάντα καλύτερο να έχεις κάποιον στο γήπεδο και στη χώρα στην οποία είσαι ιδιοκτήτης του συλλόγου, αντί να προσπαθείς να στείλεις κάποιον να μάθει τι συμβαίνει.

Το προσωπικό που εμπλέκεται στην πρόσληψη παικτών και οι δρόμοι της Σαουθάμπτον έχουν αλλάξει. Ο διευθυντής δανεικών, Ντάνι Μπάτερφιλντ, έφυγε πρόσφατα για να αναλάβει τη δουλειά του βοηθού προπονητή στη Λίνκολν Σίτι, ενώ ο σκάουτερ τερματοφυλάκων και ο αξιωματικός λωρίδων Βινς Μπάρτραμ αποχώρησε μετά από 12½ χρόνια υπηρεσίας.

Ο Edd Vahid, ο οποίος ήταν βοηθός διευθυντής ακαδημιών στη Σαουθάμπτον και είχε επαφή με τον μάνατζερ της ακαδημίας Ματ Χέιλ, εντάχθηκε στην Πρέμιερ Λιγκ στην αρχή της σεζόν. Η Σαουθάμπτον βρήκε τον αντικαταστάτη της μόλις πρόσφατα, με την επιστροφή της Νατάσα Πατέλ μετά την αναχώρησή της για τους New York Red Bulls το 2019. Ο Vicente Portal, ο περιφερειακός σκάουτερ στην Ισπανία και την Πορτογαλία, έφυγε για τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας τον Μάιο, αφού εργάστηκε στη Σαουθάμπτον για σχεδόν 18 χρόνια μήνες.

Είναι κατανοητό ότι υπάρχει σκεπτικισμός σχετικά με τη διαδικασία συγκέντρωσης της Sport Republic από εξωτερικούς παρατηρητές και υποστηρικτές. Τα αποτελέσματα επί του εδάφους δεν έχουν ακόμη δικαιώσει τους μετασχηματισμούς, ακόμη και μετά τις προσπάθειες ανανέωσης.

Έχοντας περάσει τους πρώτους έξι μήνες της θητείας του σε εσωτερικές αξιολογήσεις, η ανανέωση αυτής της κλίμακας ενώ η θέση της Σαουθάμπτον στο πρωτάθλημα παραμένει τόσο επισφαλής είναι μια περίπλοκη πρόκληση.

Ωστόσο, η τεχνογνωσία της Kraft και της Ankersen στο ποδόσφαιρο και τις επιχειρηματικές επενδύσεις μπορεί να σημαίνει ότι είναι καλύτερα εξοπλισμένοι για να προχωρήσουν στις απαραίτητες αλλαγές από άλλους ιδιοκτήτες. Οι επιμέρους δυνάμεις των δύο θεωρείται ότι εναρμονίζονται καλά.

είπαν αρκετές πηγές Αθλητισμός ότι η επιβίωση της Σαουθάμπτον αυτή τη σεζόν είναι κρίσιμη για τη βραχυπρόθεσμη επιτυχία του επιχειρηματικού μοντέλου της Sport Republic και του προσωπικού της και είναι πιθανό να καθορίσει πόσο γρήγορα μπορεί να εφαρμόσει τα σχέδιά της για πολλούς συλλόγους.

Ο υποβιβασμός θα σήμαινε μια αναπόφευκτη αναμόρφωση μιας ομάδας που υποβλήθηκε σε σοβαρή χειρουργική επέμβαση το περασμένο καλοκαίρι. Η απειλή του υποβιβασμού συνυπολογίζεται στις διαπραγματεύσεις για το συμβόλαιο για ορισμένους βασικούς παίκτες, οι οποίοι θα προτιμούσαν να αξιολογήσουν το χώρο του γηπέδου στο τέλος της σεζόν.

(Φωτογραφία: Ankersen, αριστερά, συνιδρυτής και πρόεδρος της Sport Republic Henrik Kraft, δεξιά, και πρώην πρόεδρος της Goztepe Mehmet Sepil. Φωτογραφία: Mahmut Serdar Alakus/Anadolu Agency μέσω Getty Images)

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *