Η ιστορία και η εξέλιξη της La Liga

Η La Liga πιο γνωστή ως (First Division National League Championship) είναι ένα ισπανικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου που ξεκίνησε το . . . . Από τότε έχουν συμμετάσχει 20 σύλλογοι στο κορυφαίο πρωτάθλημα της La Liga

Ιστορία

Το καταλανικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου (Campionat de Catalunya) ήταν το πρώτο ποδόσφαιρο στην Ισπανία και δημιουργήθηκε το 1901. Μετά την εφεύρεση της La Liga, το καταλανικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου συνυπήρξε με το εθνικό πρωτάθλημα για μερικά χρόνια μέχρι την ακύρωσή του το 1940.

Η La Liga έγινε το πρώτο εθνικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου στην Ισπανία και δημιουργήθηκε το 1929 (η πρώτη σεζόν ξεκίνησε τον Φεβρουάριο του ίδιου έτους και τελείωσε τον Ιούνιο). Αποτελούνταν από ένα τμήμα, την Primera División, και περιείχε δέκα συλλόγους. Εν τω μεταξύ, ο αριθμός των συλλόγων θα αυξηθεί αργότερα αρκετές φορές. Το 1987 έφτασε τους 20 συλλόγους, οι οποίοι παρέμειναν εκτός από ένα μικρό διάστημα (1995-1997) με 22 συλλόγους.

Πρώτοι σκόρερ

Ο πρώτος σκόρερ όλων των εποχών του πρωταθλήματος είναι ο διάσημος Λιονέλ Μέσι, ο οποίος σημείωσε 438 γκολ για την Μπαρτσελόνα τον (Μάιο του 2020). Ο Μέσι είναι επίσης ο μόνος παίκτης που έχει σκοράρει 50 φορές σε μια σεζόν (θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο αριθμός των αγώνων που παίχτηκαν ανά σεζόν άλλαξε με την πάροδο του χρόνου.) Σε σύγκριση με τον Τέλμο Ζάρα, ο οποίος έχει σκοράρει 38 φορές κατά τη διάρκεια της σεζόν 1950-51 όταν κάθε ομάδα έπαιξε μόνο 30 παιχνίδια).

Στη δεύτερη θέση μεταξύ των σκόρερ βρίσκεται ο Κριστιάνο Ρονάλντο, ο οποίος σημείωσε 311 γκολ για τη Ρεάλ Μαδρίτης σε 292 εμφανίσεις (ρεκόρ αναλογίας τερμάτων στο πρωτάθλημα).

Άλλοι αξιόλογοι σκόρερ στο πρωτάθλημα είναι:

  • Ούγκω Sanches (234 γκολ για τη Ρεάλ Μαδρίτης 1981-1994).
  • Ραούλ (228 γκολ για τη Ρεάλ Μαδρίτης 1994-2010).
  • Αλφρέντο Ντι Στέφανο (227 γκολ για τη Ρεάλ Μαδρίτης 1953-1966).

Παίκτες με τις περισσότερες εμφανίσεις

Ο παίκτης με τις περισσότερες συμμετοχές είναι ο πρώην τερματοφύλακας της εθνικής ομάδας, Αντόνι Ζουμπιζαρέτα. Έπαιξε τους περισσότερους αγώνες του στην FC Barcelona και συνολικά έκανε 622 συμμετοχές στη La Liga. Δίπλα του ο παίκτης της Ρεάλ Μαδρίτης Ραούλ με 550 αγώνες. Δείτε τον αγαπημένο σας παίκτη σε αυτόν τον σύνδεσμο https://parimatch.in/fr/football/laliga-d84ce93378454b0fa61d58b2696a950b/prematch

La Liga σήμερα

Από το 2013, όταν ο Javier Tebas διορίστηκε πρόεδρος, η LaLiga έχει ξεκινήσει ένα όμορφο ταξίδι ανάπτυξης και συνεχούς εξέλιξης χάρη στους οικονομικούς ελέγχους, την κεντρική πώληση οπτικοακουστικών δικαιωμάτων, τη στρατηγική διεθνοποίησης και την τεχνολογική ηγεσία. Όλη αυτή η ανάπτυξη έχει κάνει τον θεσμό πρότυπο στον κλάδο και ένα από τα καλύτερα επαγγελματικά πρωταθλήματα στον αθλητικό κόσμο, γεγονός που τον καθιστά ελκυστικό για τη νέα γενιά καθώς προσελκύει τα ενδιαφέροντά τους.

Οικονομικοί έλεγχοι

Τα χρέη των συλλόγων της LaLiga και των SAD στην ισπανική εφορία (Hacienda) ανήλθαν σε 650 εκατ. ευρώ το 2013. Δύο χρόνια νωρίτερα, οι καταγγελίες παικτών για μη καταβολή μισθών ανήλθαν σε 341 και ανήλθαν συνολικά σε 84 εκατ. ευρώ.

Ο θετικός αντίκτυπος που είχαν οι οικονομικοί έλεγχοι στους συλλόγους της LaLiga και στα SAD μπορούν να συνοψιστούν ως εξής:

  • Δεν υπήρξαν εκκρεμή παράπονα σχετικά με τους μισθούς, τους φόρους ή τις πληρωμές κοινωνικής ασφάλισης των παικτών.
  • Το χρέος των ισπανικών φορολογικών αρχών μειώθηκε σημαντικά κατά 629 εκατ. ευρώ τον Δεκέμβριο του 2020.
  • Έχει δημιουργηθεί γνήσιος και ειλικρινής ανταγωνισμός και έχει αποφευχθεί το οικονομικό ντόπινγκ.

Αυτή η βελτίωση κάνει τη La Liga πιο φερέγγυα, ελκυστική και ισχυρή, με αυτή την ανάπτυξη να αντικατοπτρίζεται στους μισθούς των παικτών, βελτιώνοντας το επίπεδο ανταγωνιστικότητας στο άθλημα.

Ενίσχυση της La Liga

Η Συνέλευση της LaLiga ενέκρινε τη στρατηγική συμφωνία με το επενδυτικό ταμείο CVC Capital Partners για την προώθηση της παγκόσμιας ανάπτυξης της LaLiga και των συλλόγων της το 2021. Αυτό το φιλόδοξο επενδυτικό σχέδιο θα παρέχει στη LaLiga και στους συλλόγους της τους απαραίτητους πόρους για να συνεχίσουν τη διαδικασία μετασχηματισμού, κάτι που θα κάνει είναι ένας παγκόσμιος οργανισμός ψηφιακής ψυχαγωγίας. . Ενίσχυσε επίσης τον ανταγωνισμό βελτιώνοντας παράλληλα την εμπειρία των θαυμαστών. Σε αυτή τη συνεργασία, στην οποία η CVC αποτίμησε τη LaLiga στα 24.250 εκατομμύρια ευρώ, η LaLiga θα διατηρήσει τις αθλητικές της ευθύνες καθώς και την οργάνωση και διαχείριση του μάρκετινγκ των οπτικοακουστικών δικαιωμάτων. Οι συμμετέχοντες σύλλογοι πρέπει να χρησιμοποιήσουν τα κεφάλαια ως εξής: 70% για υποδομές, 15% για αναδιάρθρωση οικονομικών χρεών και 15% για εγγραφή παικτών.

La Liga Tech

Η LaLiga Tech είναι μια θυγατρική που συγκεντρώνει τις τεχνολογικές λύσεις που έχει αναπτύξει η LaLiga και τις καθιστά εμπορικά διαθέσιμες σε διάφορα τρίτα μέρη, δημιουργώντας μια νέα επιχείρηση για συλλόγους/SAD.

Αυτά τα ψηφιακά εργαλεία έχουν βελτιωθεί από το 2013 από τη LaLiga, καθώς ο οργανισμός αναζήτησε λύσεις στις συγκεκριμένες ανάγκες του. Χάρη στην LaLiga Tech, αυτές οι υπηρεσίες παρέχονται πλέον στον κλάδο του αθλητισμού και της ψυχαγωγίας, με πελάτες όπως το World Padel Tour, το Dorna Sports, το Jupiler Pro League και το Sky Mexico.

συμπέρασμα

Με τη σημαντική βελτίωση που έχει δει η La Liga τα τελευταία χρόνια, είναι σίγουρα ένα άθλημα στο οποίο πολλοί μπορούν να στοιχηματίσουν. Τώρα μπορείτε να τοποθετήσετε το στοίχημά σας και να κερδίσετε πολλά στη La Liga. Η Parimatch είναι ένας ιστότοπος που αξίζει να εξεταστεί. Έχει εξαιρετικά spread και μπορείς να καταθέσεις χρήματα εύκολα. Μην μείνετε πίσω, ελάτε μαζί μας και κερδίστε τεράστια κέρδη.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *