Η Ισπανική Ποδοσφαιρική Λίγκα LaLiga θα πιστοποιεί μπάλες που σημειώνουν γκολ χρησιμοποιώντας τεχνολογία Blockchain – Blockchain Bitcoin News

Η LaLiga, το κορυφαίο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου της Ισπανίας, ανακοίνωσε ένα νέο σύστημα που θα χρησιμοποιεί blockchain για να παρακολουθεί τις μπάλες ποδοσφαίρου που έχουν χρησιμοποιηθεί για να σημειωθεί γκολ. Το σύστημα, το οποίο θα παρέχεται από την Gol-Ball, μια τρίτη εταιρεία, θα πιστοποιεί αυτές τις μπάλες για να επιτρέπει στους χρήστες να τις αγοράζουν μέσω επίσημων αγορών ή κληρώσεων.

Η Ισπανική La Liga θα χρησιμοποιήσει το σύστημα Blockchain για την πιστοποίηση μπάλες ποδοσφαίρου

Η Laliga, το κύριο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου στην Ισπανία, ανακοίνωσε ότι θα είναι ένας από τους πρώτους οργανισμούς που θα πιστοποιήσει τις μπάλες που χρησιμοποιούνται για να σκοράρουν γκολ χρησιμοποιώντας τεχνολογία blockchain. Το ίδρυμα έχει ήδη συνεργαστεί με την Gol-Ball, μια τρίτη εταιρεία, για την εφαρμογή του συστήματος.

Το σύστημα, το οποίο αναμένεται να χρησιμοποιηθεί μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο στο Κατάρ, θα χρησιμοποιηθεί για την παρακολούθηση κάθε μπάλας που χρησιμοποιείται σε κάθε αγώνα και για τον διαχωρισμό και την αναγνώριση αυτών που χρησιμοποιήθηκαν για να σημειωθεί κάθε ένα από τα γκολ – κάτι που δεν έχει γίνει. κάθε μπαλόνι περιστρεφόταν και ανακατευόταν με τα άλλα.

Ο Samuel Eto’o, πρεσβευτής της LaLiga και πρώην ποδοσφαιριστής, υπογράμμισε τη σημασία αυτής της νέας τεχνολογίας. Ο Ετό είπε:

Σε όλη τη διάρκεια της ποδοσφαιρικής μου καριέρας, κανονικά δεχόσασταν μια μπάλα μόνο μετά από χατ-τρικ, αλλά ποτέ δεν ήσασταν σίγουρος ότι ήταν η μπάλα με την οποία πέτυχες ένα από τα γκολ. Αν μπορούσαμε να εντοπίσουμε τη μπάλα που σκοράρει, οι συνεργάτες μου και εγώ θα τους θέλαμε όλους.

Αγορές μπάλας γκολ

Σε ένα δελτίο τύπου που εκδόθηκε την 1η Δεκεμβρίου, η LaLiga εξηγεί ότι αυτές οι μπάλες γκολ θα διατεθούν σε όλους τους οπαδούς μέσω “μηχανισμών εμπλοκής οπαδών” που θα αποκαλυφθούν τον Ιανουάριο. Αυτό υποδηλώνει τη δημιουργία δευτερογενών αγορών για αυτές τις μπάλες, οι οποίες θα μπορούσαν να διανεμηθούν στους θαυμαστές μέσω κληρώσεων ή συμμετοχής επί πληρωμή, ανοίγοντας νέους δρόμους δέσμευσης και εσόδων για την εταιρεία.

Σχολιάζοντας αυτό το νέο ομόλογο, ο Oscar Mayo, Εκτελεστικός Διευθύνων Σύμβουλος της LaLiga είπε:

Είναι μια γέφυρα μεταξύ του πραγματικού κόσμου και του ψηφιακού κόσμου. Είμαστε περήφανοι για τη LaLiga που καινοτομούμε και παρέχουμε τρόπους στους οπαδούς μας να αισθάνονται πιο συναισθηματικά συνδεδεμένοι με τα αγαπημένα τους κλαμπ και είδωλα.

Ο Andres Rodriguez, Διευθύνων Σύμβουλος της Gol-Ball, είπε επίσης ότι οι οπαδοί θα μπορούν να έχουν αυτές τις μπάλες ως ψηφιακή αναπαράσταση, υπονοώντας την έκδοση NFT (μη ανταλλάξιμα tokens). Η LaLiga έχει επίσης συμμετάσχει στο λανσάρισμα πλατφορμών που βασίζονται σε NFT στο παρελθόν, σε συνεργασία με την Dapper Labs τον Οκτώβριο για την κυκλοφορία της LaLiga Golazos, μιας αξέχαστης πλατφόρμας NFT.

Ποιες είναι οι σκέψεις σας σχετικά με τη χρήση της τεχνολογίας blockchain για την πιστοποίηση των σφαιρών; Πείτε μας στην παρακάτω ενότητα σχολίων.

Σέρχιο Γκοσένκο

Ο Sergio είναι δημοσιογράφος κρυπτονομισμάτων με έδρα τη Βενεζουέλα. Περιγράφει τον εαυτό του ως αργά στο παιχνίδι, εισερχόμενος στην κρυπτόσφαιρα όταν σημειώθηκε η εκτίναξη των τιμών τον Δεκέμβριο του 2017. Έχοντας ένα υπόβαθρο στη μηχανική υπολογιστών, ζώντας στη Βενεζουέλα και επηρεασμένος από την έκρηξη των κρυπτονομισμάτων στο κοινωνικό δίκτυο, προσφέρει μια διαφορετική άποψη. σχετικά με την επιτυχία του crypto και πώς βοηθά τους μη τραπεζικούς και υποεξυπηρετούμενους.

Πιστώσεις εικόνας: Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

Αποποίηση ευθυνών: Αυτό το άρθρο είναι μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Αυτή δεν είναι μια άμεση προσφορά ή η πρόσκληση για μια προσφορά για αγορά ή πώληση, ή μια σύσταση ή έγκριση οποιουδήποτε προϊόντος, υπηρεσίας ή εταιρείας. Το Bitcoin.com δεν παρέχει επενδυτικές, φορολογικές, νομικές ή λογιστικές συμβουλές. Ούτε η εταιρεία ούτε ο δημιουργός ευθύνονται, άμεσα ή έμμεσα, για οποιαδήποτε ζημία ή απώλεια που προκλήθηκε ή φέρεται ότι προκλήθηκε από ή σε σχέση με τη χρήση ή την εξάρτηση από οποιοδήποτε περιεχόμενο, αγαθά ή υπηρεσίες που αναφέρονται σε αυτό το άρθρο.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *