Η ισπανική ομοσπονδία προσχωρεί στη αγωγή της Μπαρτσελόνα και της Ρεάλ Μαδρίτης για τη συμφωνία CVC της La Liga

Η ισπανική FA (RFEF) συμμετείχε στη αγωγή κατά της συμφωνίας της La Liga με την εταιρεία ιδιωτικών μετοχών CVC Capital Partners – της οποίας ηγούνται οι Μπαρτσελόνα, Ρεάλ Μαδρίτης και Αθλέτικ Μπιλμπάο.

Την Πέμπτη, η RFEF δήλωσε ότι απαιτεί την «ακύρωση της συμφωνίας» μεταξύ της La Liga και της CVC, την οποία περιέγραψε ως πρόκληση «ανυπολόγιστης ζημιάς» στο ισπανικό ποδόσφαιρο.

Οι σύλλογοι της La Liga ψήφισαν υπέρ της συμφωνίας τον Δεκέμβριο, με 37 από τις 42 ομάδες της Ισπανίας να υποστηρίζουν τη συμφωνία – που ονομάζεται “LaLiga Boost” – σε μια γενική συνέλευση.

Μέρες αργότερα, η Ρεάλ, η Μπαρτσελόνα και η Αθλέτικ ανακοίνωσαν ότι κινούνταν νομικά κατά της La Liga, περιγράφοντας την «καταστροφική» συνεργασία ως «παράνομη συναλλαγή». Οι τρεις σύλλογοι ήταν από καιρό αντίθετοι σε μια τέτοια συμφωνία.

Η Μπαρτσελόνα, η Ρεάλ και η Αθλέτικ είναι τόσο αντίθετες με τη συμφωνία CVC που η τριάδα είχε τη δική της εναλλακτική στη συμφωνία πριν από την επικύρωση της συμφωνίας τον Δεκέμβριο, την οποία ονόμασαν “Sustainable Project”.

Η συμφωνία – αξίας 2,1 δισ. ευρώ (1,7 δισ. £) – μεταξύ της La Liga και της CVC προβλέπει ότι οι ισπανικοί σύλλογοι λαμβάνουν πρόσθετη χρηματοδότηση με αντάλλαγμα ένα μερίδιο σε μια νέα εταιρεία που θα λάβει τα έσοδα από τις μεταδόσεις της χώρας και τα δικαιώματα χορηγίας για τα επόμενα 50 χρόνια.

Η RFEF πρόσθεσε ότι τώρα ενεργούσε «για να αποτρέψει το ισπανικό ποδόσφαιρο από τον περιορισμό για τα επόμενα 50 χρόνια» και κατηγόρησε το πρωτάθλημα ότι εκμεταλλεύτηκε μια «στιγμή οικονομικής αδυναμίας» με την επενδυτική συμφωνία.

Μόνο η La Liga και η CVC, συνέχισε η RFEF, θα επωφεληθούν από την επενδυτική συνεργασία, η οποία λέει ότι καθιστά «αδύνατη» την εξέλιξη του επαγγελματικού ποδοσφαίρου στην Ισπανία.

(Εικόνα: Visionhaus)

ΠΑΡΑΠΕΡΑ

Συμφωνία CVC 2 δισ. ευρώ, τι σημαίνει για τη La Liga και γιατί η Ρεάλ και η Μπαρτσελόνα είναι εναντίον της

προχωρήστε παραπέρα

ΠΑΡΑΠΕΡΑ

Πώς μπορούμε να κάνουμε τα κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης πιο ανταγωνιστικά;

Γιατί η La Liga αποφάσισε να επιλέξει τη συμφωνία CVC;

Η δήλωση του Αυγούστου της La Liga ανέφερε ότι η επένδυση θα ενθαρρύνει τους συλλόγους να αναπτύξουν νέα επιχειρηματικά μοντέλα και ροές εσόδων – σύμφωνα με τη μακροπρόθεσμη θέση του προέδρου της La Liga, Javier Tebas, ως πάροχος περιεχομένου, όχι απλώς ως διοργανωτής παιχνιδιών.

Το νέο κοινό όχημα θα χειρίζεται εμπορικά θέματα, συμπεριλαμβανομένων συμφωνιών εκπομπής, χορηγιών και άλλων εμπορικών συμφωνιών, χρησιμοποιώντας την εμπειρία της CVC σε άλλα αθλήματα σε όλο τον κόσμο.

Βασικός μοχλός της συμφωνίας, η οποία αποτιμά τη La Liga στα 24,250 δισεκατομμύρια ευρώ, είναι να βοηθήσει να ανταγωνιστεί την Premier League, η οποία συνεχίζει να παράγει σημαντικά περισσότερα παγκόσμια έσοδα για τους συλλόγους μέλη της.

Πολλοί σύλλογοι της La Liga έχουν πληγεί σκληρά από τον COVID-19, με απώλειες πρωταθλήματος συνολικού ύψους 733 εκατομμυρίων ευρώ το 2020-21, επομένως αυτά τα επιπλέον μετρητά θα είναι πολύ χρήσιμα για τα σχέδια ανάκαμψης.

Πώς επηρεάζει η συμφωνία CVC τους συλλόγους της La Liga;

Το ενενήντα τοις εκατό των 2 δισεκατομμυρίων ευρώ που παρέχει η CVC θα διατεθούν σε συλλόγους, συμπεριλαμβανομένων άνω των 100 εκατομμυρίων ευρώ για γυναικείο ποδόσφαιρο και ημιεπαγγελματικά πρωταθλήματα που διοικούνται από την Ισπανική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία.

Θα μπορούσε να χορηγηθεί με τη μορφή δανείων χαμηλού επιτοκίου, αντί για επιχορηγήσεις, με τις βελτιώσεις που δημιουργούνται να επιτρέπουν στους συλλόγους να αποπληρώσουν το ταμείο μακροπρόθεσμα.

Οι σύλλογοι που θέλουν να έχουν πρόσβαση στη χρηματοδότηση θα πρέπει να υποβάλουν σχέδια ανάπτυξης στη La Liga – και τα χρήματα πρέπει να δαπανηθούν σε έργα εκτός γηπέδου, όχι σε μεταγραφές παικτών ή μισθούς.

Ο κατάλογος των πιθανών χρήσεων που δίνει η La Liga περιλαμβάνει αθλητικές στρατηγικές, υποδομές, διεθνή ανάπτυξη, ανάπτυξη επωνυμίας, στρατηγικές επικοινωνίας, τεχνολογία και παραγωγή ψηφιακού περιεχομένου.

Για παράδειγμα, υποδηλώνει ότι η Ρεάλ και η Μπαρτσελόνα μπορεί να έχουν πρόσβαση σε κεφάλαια για να βοηθήσουν στον επανασχεδιασμό των γηπέδων τους ή να αναπτύξουν νέο περιεχόμενο για να πουλήσουν σε φιλάθλους σε όλο τον κόσμο, αλλά όχι για να αγοράσουν τον Kylian Mbappe ή τον Raheem Sterling.

Γιατί είναι εναντίον της Μπαρτσελόνα, Μπιλμπάο και Ρεάλ;

Οι τρεις «επαναστατικοί» σύλλογοι λένε ότι η συμφωνία δεν αντιπροσωπεύει καλή αξία για τους συλλόγους.

Υποστηρίζουν ότι τα προκαταβολικά χρήματα δεν αξίζουν τα χρήματα που θα πρέπει να επιστραφούν, πέραν του ότι δίνουν τον έλεγχο των υποθέσεών τους σε τρίτους, και έχουν φτάσει στο σημείο να κάνουν τη δική τους αντιπρόταση την οποία ισχυρίζονται, θα παρείχε τόσα πολλά χρήματα με πολύ καλύτερους όρους.

Είναι επίσης αλήθεια ότι η Ρεάλ Μαδρίτης ειδικότερα, αλλά και η Μπαρτσελόνα, είχαν να κάνουν με τον Τέμπας πολύ πριν αναλάβει ο δικηγόρος το 2013. Και οι δύο σύλλογοι δεν έχουν πλέον τόση δύναμη όπως κάποτε όσον αφορά τη διανομή. του εισοδήματος.

Το περσινό ματαιωμένο λανσάρισμα της Super League έχει επιδεινώσει την ήδη διαλυμένη σχέση μεταξύ των δύο συλλόγων Clasico και της ιεραρχίας τους στο εγχώριο πρωτάθλημα.

Τον Δεκέμβριο, η τριάδα των συλλόγων είπε ότι το προτεινόμενο Σχέδιο Βιώσιμης Ανάπτυξης θα παρείχε στους συλλόγους το ίδιο κεφάλαιο με τη συμφωνία CVC, αλλά με «απεριόριστα καλύτερο κόστος και όρους».

Προσδιόρισαν ότι το έργο τους θα ήταν “15 φορές φθηνότερο” καθώς θα κόστιζε στους συλλόγους μόλις 900 εκατ. ευρώ σε 25 χρόνια, σε σύγκριση με κόστος 13,1 δισ. ευρώ για 50 χρόνια με τη συμφωνία CVC.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *