Γιατί μετακόμισα στη Βαρκελώνη: Ο Pol Ballus στο εξώφυλλο μιας από τις μεγαλύτερες ιστορίες του αθλητισμού

Σε ένα από τα χριστουγεννιάτικα δείπνα τις τελευταίες εβδομάδες, είπα σε κάποια μέλη της οικογένειας ότι μόλις επέστρεψα από το Μάντσεστερ στην Ισπανία. Οι λόγοι, λέω, ήταν για να έχω περισσότερες ώρες ηλιοφάνειας και να κάνω τη μητέρα μου πιο χαρούμενη τρώγοντας μεσημεριανό γεύμα στο σπίτι πιο συχνά από ό,τι τα τελευταία επτά χρόνια.

Ήταν μια εύκολη απόδραση όταν μου έκαναν ερωτήσεις από συγγενείς που πίστευαν ότι η Super League μπορεί να είναι μια άλλη τηλεοπτική εκπομπή για το τέλος του κόσμου και θυμήθηκαν μόνο ότι ο Lionel Messi δεν ήταν πια στο Camp Nou όταν τον είδαν στις ειδήσεις. σηκώνοντας το τρόπαιο του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Δεν θα βοηθούσε να αναφερθούμε σε μερικούς από τους άλλους λόγους, όπως η ευκαιρία να καλύψουν την FC Barcelona καθώς περνούν ένα από τα πιο περίπλοκα επεισόδια στην ιστορία τους.

Δεν τόλμησα να τους πω ότι ο σύλλογος είχε αρχίσει να χάνει τη θέση του στο τιμόνι του ελίτ ποδοσφαίρου. για την FC Barcelona, ​​η οποία θα μπορούσε να βρεθεί σε «κατάσταση οικονομικής καταστροφής», σύμφωνα με τον πρόεδρό της την περασμένη εβδομάδα· για το ότι αναγκάστηκαν να αφήσουν τον καλύτερο παίκτη τους να φύγει δωρεάν. ή για τους οποίους σηκώνουν τις ευρωπαϊκές καταρρεύσεις που απειλούν να μετατρέψουν το Champions League σε τραύμα.

Αυτή, φυσικά, είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου όσον αφορά τα γεγονότα που σημάδεψαν τα τελευταία χρόνια στο Camp Nou. Κανείς δεν μπορεί να ξέρει πραγματικά τι θα ακολουθήσει.

Αυτός είναι ο κύριος λόγος για την απόφασή μου να φύγω από το Μάντσεστερ.

Κάποιοι μπορεί να πιστεύουν ότι ο Joan Laporta σημειώνει πρόοδο στην αδύνατη αποστολή να βγάλει τον σύλλογο από μια από τις βαθύτερες οικονομικές κρίσεις που έχει δει ποτέ ο κλάδος. Άλλοι είναι πεπεισμένοι ότι η Μπαρτσελόνα θα συνεχίσει να πνίγεται, ασφυκτική από το χρέος και την αποτυχία.

Το μόνο σίγουρο εδώ είναι, πάνω απ’ όλα, ότι θα υπάρξουν εκατοντάδες υπέροχες ιστορίες να διηγηθούν.


Ο Ζεράρ Πικέ αφού έπαιξε το τελευταίο του παιχνίδι για τη Μπαρτσελόνα τον Νοέμβριο (Φωτογραφία: Alex Caparros μέσω Getty Images)

Η FC Barcelona θα είναι αναμφισβήτητα η μεγαλύτερη ιστορία στον κλάδο τους μήνες και τα επόμενα χρόνια. Γι’ αυτό Αθλητισμός θέλει να είναι εκεί.

Έχω περάσει τα τελευταία επτά χρόνια της ζωής μου στο Μάντσεστερ, καλύπτοντας κάθε δράση που έχει περιβάλλει τους δύο γίγαντες της πόλης. Είναι μια ονειρεμένη δουλειά.

Για μένα, ένα αγόρι που γεννήθηκε στην Καταλονία και μεγάλωσα σε μια οικογένεια γεμάτη οπαδούς της FC Barcelona (ναι, υπάρχουν άνθρωποι στην οικογένειά μου που ακολουθούν επίσης το ποδόσφαιρο), δεν υπήρχαν πολλές πιο συναρπαστικές προκλήσεις. πιο περίεργο από το να καλύψω το ταξίδι του Pep Guardiola στο Αγγλικά. Παιχνίδι.

Για να μην αναφέρουμε την προσθήκη των Jose Mourinho, Manchester United, Jurgen Klopp και Liverpool στο μείγμα. Δεν υπήρξε καλύτερη διοργάνωση από την Πρέμιερ Λιγκ την τελευταία δεκαετία – μια εποχή που μας έδειξε επιτυχία στο ποδόσφαιρο ορίζεται από στενά περιθώρια.

Η Μπαρτσελόνα, τώρα, θα μας δείξει πώς η επιβίωση στο ποδόσφαιρο ορίζεται με ακόμη μικρότερα περιθώρια σε έναν σύλλογο όπου οποιαδήποτε νίκη μπορεί να τονώσει την αυτοπεποίθηση με αδιανόητους τρόπους, όπως κάθε ήττα μπορεί να διαλύσει ένα ολόκληρο έργο.

Η λίστα με τις ερωτήσεις που πρέπει να απαντηθούν για την Μπαρτσελόνα είναι ατελείωτη.

Είναι ο Τσάβι εξοπλισμένος με όλα όσα χρειάζεται για να πετύχει στο Καμπ Νόου;

Πώς μπορεί ένας σύλλογος να απορροφήσει μακροπρόθεσμο χρέος άνω του 1 δισ. ευρώ;

Ποιο είναι το σχέδιο του τρέχοντος διοικητικού συμβουλίου για να γίνει σύλλογος οπαδών;

Πώς αντιμετωπίζεται η πολιτική μέσα στον σύλλογο για να διασφαλιστεί ότι ο σύλλογος μπορεί να ξεφύγει από τα σχέδιά του;

Τέλος, η Μπαρτσελόνα έχει μια λαμπρή γενιά νεαρών ταλέντων, αλλά πόσο ικανή είναι να διατηρήσει τα πρότυπα και να διατηρήσει έναν σύλλογο όπου δεν υπάρχει υπομονή και απαιτούνται τίτλοι;

Κάποιος, βέβαια, πρέπει επίσης να πει στους κοντινούς μου ανθρώπους ότι η Super League δεν είναι μια νέα τηλεοπτική εκπομπή.

Τελικά, δεν αφορούσε μόνο τον ήλιο και τα οικογενειακά γεύματα.

Ελπίζω να μείνουμε μαζί σε αυτό, και ελπίζω όλοι Αθλητισμός οι αναγνώστες μπορούν να απολαύσουν το επερχόμενο έργο.

(Κορυφαία φωτογραφία: David Ramos via Getty Images)

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *