Γιατί η Ρεάλ Μαδρίτης και η Μπαρτσελόνα μποϊκοτάρουν την έκτακτη συνάντηση της La Liga στο Ντουμπάι;

Τόσο η Ρεάλ Μαδρίτης όσο και η Μπαρτσελόνα εξέδωσαν ανακοινώσεις με τις οποίες επικρίνουν την απόφαση της La Liga να πραγματοποιήσει την Έκτακτη Γενική Συνέλευση στις 7 Δεκεμβρίου στο Ντουμπάι.

Οι σύλλογοι ενημερώθηκαν στις 25 Νοεμβρίου για την έκτακτη συνάντηση στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα για να εξετάσουν αλλαγές στο ισχύον καταστατικό της La Liga.

Την Τετάρτη, η Μαδρίτη και η Μπάρτσα εξέδωσαν δηλώσεις λέγοντας ότι δεν θα στείλουν κανέναν εκπρόσωπο.

Δήλωση από τη Ρεάλ Μαδρίτης έχει ως εξής:

Σε απάντηση στο κάλεσμα για τη διεξαγωγή Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης της LaLiga στις 7 Δεκεμβρίου στο Ντουμπάι, η Real Madrid CF δηλώνει τα εξής:

– Η ανακοίνωση της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης δημοσιεύτηκε την περασμένη Παρασκευή, 25 Νοεμβρίου, η οποία θα πραγματοποιηθεί «επείγουσας ανάγκης» στις 7 Δεκεμβρίου στο Ντουμπάι των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, με στόχο να γίνουν αρκετές σημαντικές αλλαγές στο καταστατικό και τους εσωτερικούς κανονισμούς του Συνδέσμου. Η ίδια ανακοίνωση αναφέρει ότι, προκειμένου να καταστεί δυνατή η συμμετοχή στη συνάντηση, η LaLiga θα παράσχει στους εκπροσώπους των συλλόγων και στους συνοδούς τους την κατάλληλη μεταφορά και διαμονή.

– Πιστεύουμε ότι η συνάντηση είναι παράνομη, δεδομένου ότι οι σύλλογοι καλούνται να παρακολουθήσουν τη συνάντηση πάνω από 5.000 χλμ. από την έδρα της LaLiga.

– Είναι εντελώς αδικαιολόγητο να αντιμετωπίζονται με τόσο αυτοσχέδιο και επείγοντα τρόπο, ελλείψει σωστής συζήτησης και εις βάθος ανάλυσης, οι σχετικές αλλαγές στους εσωτερικούς κανονισμούς της LaLiga.

– Είναι εντελώς ακατάλληλο και βαθιά ασυνεπές για τη LaLiga να αναλαμβάνει το οικονομικό κόστος της μεταφοράς περισσότερων από 100 ατόμων για να διοργανώσει μια εκδήλωση αυτού του είδους, αυτή την εποχή του χρόνου, στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, όπου θα μπορούσε να συμβεί το ίδιο. κρατήστε στα κεντρικά της LaLiga χωρίς με υπερβολικό κόστος. Οι σύλλογοι περνούν πολύ δύσκολες στιγμές οικονομικά, επιβαρυμένες από τη μείωση των εσόδων που έχουν υποστεί τα τελευταία χρόνια, καθιστώντας ακατανόητο ότι γίνονται υπερβολικές και περιττές δαπάνες, ειδικά στο σημερινό οικονομικό κλίμα.

– Η Real Madrid CF δεν θα στείλει εκπροσώπους στο Ντουμπάι για τους λόγους που αναφέρθηκαν παραπάνω και για άλλη μια φορά λυπάται που πρέπει να ενεργήσει ενάντια στις ανεύθυνες ενέργειες του προέδρου της LaLiga, οι οποίες έχουν αδικαιολόγητο οικονομικό κόστος και υπονομεύουν σοβαρά την εικόνα και τη φήμη των Ισπανών ποδόσφαιρο.

Η Μπάρτσα δεν εμφανίζεται

FCBarcelona Την Τετάρτη επιβεβαίωσε και επίσημα την απουσία του από την Έκτακτη Γενική Συνέλευση που έχει συγκαλέσει η LaLiga στο Ντουμπάι. Ο καταλανικός σύλλογος υποστήριξε ότι θα απουσιάζει επειδή θεωρεί ότι αυτή η συνέλευση θα ψηφίσει μια σειρά από πολύ σημαντικά ζητήματα, όπως η τροποποίηση του Καταστατικού και του Γενικού Κανονισμού της LaLiga, «χωρίς να απαιτείται μεγαλύτερη προκαταρκτική συζήτηση. και πιο εις βάθος και συμμετοχική ανάλυση» προκειμένου να «διευκολυνθεί η μέγιστη συναίνεση που αξίζει μια μεταρρύθμιση αυτού του μεγέθους».

Οι «μπλαουγκράνα» υπενθυμίζουν ότι η θέση του συλλόγου «ήταν πάντα η επίτευξη συναινετικών συμφωνιών» από τη στιγμή που αντιμετωπίζονται «με συνέπεια και σεβασμό σε όλες τις θέσεις».

Εκ τούτου, Η Μπαρτσελόνα, υπό την προεδρία του Joan Laporta, ανακοινώνει ως «άκαιρο» το ταξίδι στο Ντουμπάι, διαβεβαιώνοντας ότι αυτή η συνάντηση θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί στη συνήθη έδρα της LaLiga και επιβεβαιώνοντας τη θέση της ενάντια σε «κάθε ενέργεια που θεωρούμε επιζήμια για τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της Βαρκελώνη”.

Η έκδοση LaLiga

Σύμφωνα με τη LaLiga, ο στόχος να γίνει η Συνέλευση στο Ντουμπάι οφείλεται στην πρόθεση να απολαύσουμε το Παγκόσμιο Κύπελλο, πιστεύοντας ότι οι χώρες της Μέσης Ανατολής είναι το επίκεντρο του ποδοσφαίρου, κάτι που θα βελτιώσει την εικόνα της LaLiga. Αυτό είπε η ένωση εργοδοτών στο δελτίο τύπου που ανακοινώνει τον εορτασμό της εν λόγω Συνέλευσης: «Η εκεχειρία του Παγκοσμίου Κυπέλλου θα είναι επίσης μια ευκαιρία για τους συλλόγους της LaLiga να βυθιστούν στην επικράτεια. Για το σκοπό αυτό θα μεταβούν στο Ντουμπάι, όπου έχει προγραμματιστεί γενική συνέλευση. Ως μέρος αυτής της συνέλευσης, οι σύλλογοι θα μάθουν περισσότερα για τις ιδιαιτερότητες της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής (MENA)».

«Μια εμβάπτιση που στοχεύει να διευκολύνει τη διεθνοποίηση των συλλόγων σε αυτές τις χώρες και να τους βοηθήσει να έρθουν πιο κοντά στους τοπικούς υποστηρικτές. Η γνώση από πρώτο χέρι των καταναλωτικών συνηθειών ψυχαγωγίας των κατοίκων της, της βιομηχανίας ή του τύπου των εταιρειών που αναπτύσσουν τη δραστηριότητά τους στην επικράτεια θα είναι απαραίτητη προκειμένου οι σύλλογοι της LaLiga να κατευθύνουν καλύτερα τις προσπάθειές τους όσον αφορά την ανάπτυξη σε αυτόν τον τομέα. Επιπλέον, κατά τις ημέρες αυτής της εμβάπτισης, θα διοργανωθούν συνεδρίες δικτύωσης με άλλους συλλόγους, εταιρείες και δημόσιους φορείς στην επικράτεια, οι οποίες θα διευκολύνουν νέες ευκαιρίες για εταιρικές σχέσεις, επενδύσεις και προβολή στην περιοχή της ΜΕΝΑ.» καταλήγει η δήλωση της LaLiga .

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *